Intrebare rezolvata

avatar

Cum pot obtine marcajul CE pe un utilaj fabricat in Romania ?

Este vorba da masinni de taiat marmura si granit( www.ardmetal.ro) ;mar interesa ce costuri implica in obtinerea unui astfel de standard intrucat piesele cu care construiesc utilajul le iau din Europa deci au marcajul CE.

A intrebat Ardeleanu Gheorghe Gheorghe

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 27.12.2013, 10:51

Intrebarea dvs. este destul de generala,pentru ca ea nu ne spune nimic despre utilajul in cauza. Este acest utilaj,o conceptie noua ,chiar daca foloseste anumite subansamble ,indiferent de unde? daca este asa, este cazul sa va brevetati inventia in europa si in felul acesta sa obtineti si acreditarea respectiva.Daca nu faceti asta vi se va fura ideia fara rusine si se va breveta in alte tari!!! In afara de asta utilajul poate fi omologat la INCERC Bucuresti, Cluj au Iasi si in acest caz se poate aplica sigla CE. Dar atentie, sa nu reproduceti utilaje fabricate de alte firme pentru ca nu veti avea banii necesari pentru a acoperi despagubirile cerute! SI STITI DECE? Intai pentru ca este furt de licenta si mai apoi pentru ca utilajele dvs. care nu se ridica la nivelul de tehnicitate ale firmei "mama" compromit firma mama!!! Mare atentie la faptul ca firmele mama au experienta juridica sa-si acopere inventiile si inovatiile atat de bine incat nu se poate iesi din licenta lor, cu exceptia cazului cand va brevetati dvs. insiva inventia sau inovatia. Asta chiar si in cazul cand nu vindeti masina ci o folositi doar in curtea dvs.(desi nu asta pare intentia din moment ce doriti marcajul CE!) Deci prudenta si analiza atenta! Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Müller Michael a raspuns pe 27.12.2013, 09:53

Bineinteles,aveti voie si prin obtinerea CE se dovedeste ca produsul,articolul respectiv ,este conceput si construit conform legilor EU ! Deasemenea trebuie sa faca si sa ia parte la controlul ,verificarea si testul de rezistenta cerut ! CE se gaseste numai pe produsele controlate,verificate si care au respectat toate cerintele specifice produsului respectiv . Piesele,componentele puteti sa le cumparati,achizitionati oriunde ,nu are cu CE nimic,cu obligatia ca produsul finit sa treaca toate etapele cerute ptr obtinerea si markarea lui cu CE ! Trebuie sa gasiti pe cei implicati in astfel de activitati,cei care au voie sa verifice si sa acorde astfel de ,,marcaje,, ! In Germania puteti sa l prezentati la Tüv Süd , Rheinland , Dekra sau alte centre si laboratoare specifice acestor verificari .Ptr alimente este altfel,ptr jucarii, lacuri,cosmetice ,etc...altfel ! Cred ca puteti f usor sa descoperiti pe cei potriviti articolului dstra . Deci,spor la treaba .

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello