Intrebare rezolvata

avatar

Puteti sa-mi dati cateva sfaturi pentru finantare parc fotovoltaic?

Detin o suprafata de 3500 mp de teren pecare as dori sa infiintez un parc fotovoltaic. As avea bani pentru cofinantare dar nu stiu sa calculez exact costurile . Ma poate ajuta cineva cu un calcul foarte aproximativ ptr a afla care ar fi costurile: cata energie pot produce pe aceasta suprafata:ce fonduri as putea accesa?

A intrebat Nicolae Salajean

Raspunsul ales

avatar

Claudiu Tanase a raspuns pe 8.11.2013, 08:55

Mai bine luati legatura cu importatori ai panourilor, discutati cu specialistii lor si obtineti info exacte despre productie, costuri de achizitie si montaj (pt a sti mai apoi sa va calculati costul final), timp de amortizare, etc.
Conteaza zona - este o harta a zonelor insorite , cate zile/an, etc.

succes
http://www.taclus.ro

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ovidiu Borchin a raspuns pe 9.11.2013, 00:23

Saptamanal suntem contactati de persoane care au facut calcule peste calcule si au fost suficient de naivi sa creada ca daca au un dosar beton afacerea va porni de la sine.

Daca NU dispuneti de bani uitati aceasta sansa pentru ca este un vis, frumos ce-i drept dar doar un vis. Costurile totale se ridica la mai multe sute de mii.

Afacerile cu parcuri de solutii alternative sunt solutii DOAR pentru cei cu bani.

Noi activam in domeniul lor si am ajuns sa cunoastem problematica din mai multe fatete.

Suntem in curs de negocieri pentru un program implementabil oricarui cetatean de buna credinta, dar pana el sa devina functional mai trebuiesc sa treaca cateva luni bune.

Cu respect si mult noroc

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Ionut Iaz a raspuns pe 8.11.2013, 14:12

Afacerea pe care o doriti dvs din cunostintele mele este una care depune mult efort si multe calcule, de asemenea depinde de foarte mult factori iar daca acestia nu sunt indepliniti in majoritatea cazurilor veti putea risca foarte mult.
Costurile pentru o asemenea afacere sunt ridicate.
Multumesc!

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello