Intrebare rezolvata

avatar

Cum e mai bine, sa cumperi un magazin online sau sa faci unul nou?

Cum e mai bine sa cumperi un magazin online cu o vechime cu clienti formati sau sa faci un magazin online de la zero?

La ce trebuie sa trag atentia pt inceput daca vreau sa-l cumpar?
Magazin online activ in piata din 2011, cifra de afaceri pe 2012 - 60.000 €. Magazinul se vinde cu baza date clienti, baza de produse introduse si furnizori. Magazin pe profit.
Pretul ar fi de 4900 de euro.

As vrea mult sa ma ajutati, cu niste sfaturi bune, raman recunoscator.

A intrebat Poiata Victor

Raspunsul ales

avatar

Ciprian Marcu a raspuns pe 1.07.2013, 09:52

Salutare,

Cu siguranta faci referire la magazinul online care este de vanzare pe anuntul telefonic.

Acel magazin online nu merita acesti bani deoarece:

- este realizat pe o platforma open source Prestashop;
- odata cu acest open source vin si problemele ( viteza de incarcare foarte mare, securitate scazuta, navigare greoaie, filtrare, proces de comanda, usabilitate practic neexistente, optimizare deficitara pe motoarele de cautare);
- nu are notorietate, chiar nimeni nu a auzit de acest magazin online;
- imi este foarte greu sa cred ca cu un asemenea magazin a facut vanzari de 60.000 de euro, la un asemenea volum de vanzari ar fi trebuit sa aiba un sistem de plata implementat;
- lipsa personalizare si customizare;
- nu are elemente de siguranta incluse, lipsa linkurile clare catre modalitatile de plata si de livrare, garantia produselor, politica de returnare a produselor, TRUSTED, certificari ISO, certificari de securitate, ANPC, informarea consumatorilor despre datele colectate mai ales cand acestea sunt folosite si in alte scopuri decat cel de tranzactionare).

Sunt multe magazine online care merita sa le cumperi si merita o investitie de 4900 euro, acesta nu merita nici 10% din aceasta suma.

Sursa: http://www.plummedia.eu/contact.html

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Viorel Ene a raspuns pe 1.07.2013, 09:43

salut, daca afacerea a fost doar online si cifra de afaceri a venit exclusiv pe varianta online atunci este ok sa il cumperi, insa daca acest profit a venit si din alte modalitati de vanzare ... Fa ceva mai multe investigatii cu privire la asta, verifica actele contabile, si asa mai departe. Cred ca cu cei 4900 E iti faci un site destul de ok sa apara si in primele pagini de google.
Cu stima, Viorel

Sursa: personal

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Claudiu Tanase a raspuns pe 1.07.2013, 10:08

Un magazin online bine facut este cam 1000 euro. Daca mai adaugati 150 euro minim pt promovare pe luna, vedeti ca oricum ajungeti la o suma mai buna pt dvs.
PLus ca daca il facti de nou, va fi personalizat cum doriti, total administrabil de dvs, si programat dupa ultimele metode.

succes
http://www.taclus.ro

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Marius F. a raspuns pe 2.07.2013, 12:25

Ca sa puteti evalua situatia trebuie sa fiti de meserie. Sau sa platiti o firma de profil care sa va faca un studiu asupra softului si a tipului de afacere din care face parte.
Nu va mintiti ca cineva o sa va spuna ceva bun pe gratis. La noi in Romania nu prea se practica asa ceva, poate in alta tara.

Succes mai departe!

Sursa: http://www.WebsiteRomania.com

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Ionela Iliesi a raspuns pe 1.07.2013, 13:49

In general este mai bine sa cumperi un magazin online sau un site decat sa faci unul de la zero. Deoarece:

1. are un istoric, o autoritate, o promovare in spate.. pe care in mod normal le obtii in cel putin 6 luni de munca. Deci castigi timp.

2. are o baza de clienti formati asa cum spuneai si tu, si de furnizori, ceea ce inseamna iar un avantaj de timp si bani

3. te poate invata cineva exact cum sa il folosesti, iti spune pe ce sa nu apesi etc. inveti din greselile altuia

Pe de alta parte insa sunt sceptica cu privire la profitul declarat. Asa cum te sfatuiau si celelalte persoane, verifica de unde vine profitul, ce investitii trebuiesc facute pentru a mentine aceste castiguri. Ia legatura cu furnizorii si cu cat mai multe din persoanele de care depinde profitul pentru a te asigura ca totul e in ordine.

Am un cunoscut care a cumparat un site de reduceri de grup si desi intr-adevar profitul era mare, acesta depindea de munca agentilor de vanzari care daca nu continuau sa lucreze la site atunci nu se alegea cu nimic.

Sursa: http://www.cursuri-seo.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Camelia Bercea a raspuns pe 1.07.2013, 09:52

Inainte de a face aceasta achizitie va sfatuiesc sa apelati la un contabil care sa verifice documentele contabile in vederea:
- realitatii informatiilor privind cifra de afaceri, profitului
- daca societatea nu are datorii la stat , la furnizori
- daca are toti clientii incasati
- daca are stocuri reale sau nu etc.
Daca activitatea este profitabila, de ce o vinde?

Exp.Cont/Cons.fiscal Camelia Bercea http://www.bizoo.ro/firma/expcontfisc

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello