Intrebare rezolvata

avatar

Magazin piese auto, se merita in 2013?

Buna ziua, am nevoie de ajutor si indrumare la urmatoarele intrebari:

1: Vreau sa deschid un magazin online axat pe comercializarea de piese auto noi si produse de intretinere interior-exterior. Spatiu pentru depozitatre si sediul firmei am la locuinta parintilor mei o suprafata de 120 mp2..La ce suma aproximativ, se ajunge pentru creearea magazinului online, acte,avize?Ce avize,acte pentru a deschide acest tip de magazin am nevoie?
Credeti ca se merita acest domeniu sau piata este supra saturata de magazine online piese auto?

2: Am cumparat un apartament zona centrala parter, initial am mers pe ideea de extindere cu teren concensionat, 45 mp2 (plus o camera din apartament 20mp2)pentru spatiul comercial, restul de 3 camere sa ramana pentru locuit, dar costurile sunt foarte mari si nu stiu daca se merita finalizarea proiectului.
Un oras de 20 000 locuitori, economie medie, sunt 2 magazine piese auto,cu preturi mari,dar merg.

In viitor vreau sa fac cursuri pentru mecanic auto,pentru a mari baza de cunostinte in domeniu,fiind o pasiune pentru mine.

Specialitatea mea este alta,dar vreau sa incep o mica afacere, cu o suma maxim 15 000 E.

Ce��credeti ca este avantajos pentru inceput:

1.magazin online, aici costurile fiind mai mici.

2.magazin clasic,trebuie finalizat proiectu pentru constructia cladirii de 50mp2, costurile sunt mai mari.

Va multumesc.

Cu respect!

A intrebat Cont Cont

Raspunsul ales

avatar

Claudiu Tanase a raspuns pe 10.06.2013, 10:30

Trebuie sa aveti in vedere ca Piata auto a scazut foarte mult in ultimii 2 ani.
Daca vadul e bun si in zona nu este unul din cele 2 magazine de care spuneti, atunci un magazin clasic este ok .
Puteti suplimenta cu online-ul, dar va trebuie un om care sa sa ocupe numai de online (reclama, comenzi, livrari, poze, adaugare de materiale, ect). Faceti si mess si cel care respunde sa fie chiar maserias si sa dea sfaturi ok.
Si La vanzarea clasica va trebuie un om bun (meserias), cunoscator in domeniu. Puteti incepe si intr-un spatiu mai mic la inceput (mag. clasic)


succes
http://www.taclus.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Octavian Balan a raspuns pe 10.06.2013, 11:28

Pentru un magazin clasic pe linga autorizatiile necesare pentru orice spatiu comercial este necesar si un stoc de ulei, filtre, becuri, stergatoare, antigel si accesorii auto.Acesta atrage clientii ocazionali care intra in magazin dupa un litru ulei pentru completare,un bec ars sau stergatoare.Fidelizarea lor este treaba ta sau a angajatului.
Acesti clienti nu asteapta ca furnizorii tai sa iti aduca marfa.Furnizorii de piese auto fac livrari din ora in ora in marile orase si a doua zi in localitati mici.Pentru un stoc de raft din articolele enumerate mai sus ai nevoie de minim 6-7000 euro plus cunoasterea parcului de masini existent in localitate(Logan,Opel,Skoda) pentru optimizarea stocului.
Pentru magazinul online nu este necesar stoc, dar sunt cheltuieli cu realizarea magazinului online(1200-1500 euro un magazin ok) si cu promovarea acestuia(200-500 euro).
Pentru oricare din variante aveti nevoie de un om bine pregatit in domeniu auto.
Succes

Sursa: www.atbconcept.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 10.06.2013, 14:44

secondhand ,parerea mea merge,va putea functiona,dar piese noi,greu!Poate dr pt lack,reparatii sgirieturi,lovituri,etc. Poate reparatii si livrare la domiciliul cumparatorului,piese,cauciucuri,etc. Succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello