Intrebare rezolvata

avatar

Este suficient cursul de agent de asigurari pentru a avea propria firma?

Vreau sa devin agent de asigurari si sa infiintez un SRL cu acest obiect de activitate.Imi doresc sa urmez cursul de agent de asigurari. Doresc sa desfasor aceasta activitate in cadrul unui SRL pe care l-am infiintat special pentru acest lucru. Este suficient cursul pentru a putea avea propria firma?
Ce conditii trebuie sa indeplinesc?
Totodata, doresc sa desfasor in acelasi spatiu si activitati de secretariat cum ar fii tehnoredactare, xerox, fax, scanner, chiar si vanzare de papetarie.

As putea infiinta un PFA pt aceste doua activitati?
Mentionez ca as dorii sa corelez aceste trei activitati in acelasi spatiu.
Sunt asociat unic deci nu ar fii nici o problema.


Va salut cu mult respect!

A intrebat Cosmin Mariet

Raspunsul ales

avatar

Andrei Madalin Mocanu a raspuns pe 1.05.2013, 23:27

Nu am inteles exact din explicatiile dumneavoastra daca ati infiintat srl - ul sau nu. Pentru activitatea de asigurari codul CAEN este incadrat ca obiect unic de activitate. Daca ati infiintat deja firma va sfatuiesc sa o folositi pentru activitatile de birotica si papoetarie. Daca nu ati infiintat - o inca va putem ajuta noi sa o faceti gratuit.

Pentru activitatea de asigurari va putem ajuta noi cu un contract de mandat cu care nu aveti nevoie de nici o inregistrare fiscala si de nici un curs ..... asigurarile nu se invata la CSA ci cu pixul facand si invatand.

Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta pe adresa de e - mail office.credyram@gmail.com sau la numerele de telefon 0743355263 si 0729503342.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Tudor Panait a raspuns pe 1.05.2013, 12:26

cu un SRL puteti face orice activitate ,dar sa faceti asigurari va trebuie sa va cautati un Broker de asigurari sa lucrati pentru el ,si sa va primiti comisionul

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 30.04.2013, 09:30

cel mai simplu este sa faci un SRL, deoarece platesti mai putin ca in cazul unui PFA (la buget), dar si pentru faptul ca pe SRL iti poti autoriza mult mai multe CAEN-uri.

Sursa: http://www.contabilgorj.ro/

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Claudiu Tanase a raspuns pe 30.04.2013, 08:43

Pentru PFA trebuie sa aveti cursul de calificare (pe care oricum il faceti ca sa deveniti agent de asigurari). Pentru alte vanzari va trebuie curs autorizat/calificare de vanzator
Pentru SRL - puteti face orice activitati dar retineti ca pt asigurari tot va trebuie cursul de autorizare

succes
http://www.taclus.ro

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello