Intrebare rezolvata

avatar

Pot incheia un contract de prestari servicii manager chiar daca nu am studii superioare?

Sunt asociat intr-un SRL si lucrez pentru o alta firma. Eu nu am studii superioare si sunt asociat intr-un SRL. Intentionez sa lucrez pentru o firma care doreste consultanta full time pentru manager imbunatatiri procese. Poate incheia SRL-ul unde sunt asociata cu aceasta firma,  pentru acest post, un contract pentru prestari servicii  fara sa am studii superioare?

A intrebat Iordache Mirela

Raspunsul ales

avatar

Daniela Bolog a raspuns pe 26.04.2013, 08:47

Aici exista 2 aspecte:
1. Daca firma unde sunteti asociat doreste sa incheie un contract de prestari servicii consultanta manageriala unei alte firme atunci cel mai important lucru este ca firma dvs sa aiba cod CAEN corespunzator Clasei in care se incadreaza efectuarea acestei prestari. pe cine deleaga firma dvs sa se ocupe de executarea contractului nu are importanta, daca beneficiarul nu solicita acest lucru.
2. Daca dvs personal doriti sa incheiati , in nume propriu, un astfel de contract pentru a presta servicii de management, trebuie sa aveti o forma de organizare PFA/I.I pe aceleasi coduri CAEN, doar ca aceste coduri CAEN nu sunt autorizate de ONRC daca nu aveti competente certificate in acest sens.

O alta varianta ar fi ca dvs personal este sa incheiati un contract de mandat cu firma care doreste serviciile dvs. Acest contract se inregistreaza la finante si se platesc contributiile pentru venitul realizat de catre firma cu care ati incheiat contractul.
O alta varianta ar fi sa fiti angajata de acea firma cu CIM.

Cam aceste variante le observ eu.

Ing. Daniela Bolog
Consultant in afaceri si management

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Claudiu Tanase a raspuns pe 25.04.2013, 13:18

Daca in fisa postului acelei firme pentru acel post nu se specifica ca trebuie ca postul sa fie ocupat de cineva cu studii superioare, da, puteti
Fiecare manager este liber sa alega cel mai bun om/varianta pentru a-si creste venitul/ vanzarile ,etc - pentru a prospera.
succes
http://www.taclus.ro

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


avatar

Tudor Panait a raspuns pe 25.04.2013, 14:37

firma dumneavoastra face contract de prestari servicii si face factura pentru lucrarile efectuate e totul legal

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello