Intrebare rezolvata

avatar

De unde pot aproviziona un depozit de lemne?

De la ce distribuitori de lemne pot cumpara, ca la mine in Teleorman se vand cu 250 rn tona si ce firme vand mai ieftin de 250 tona?

A intrebat Buca Gabriel

Raspunsul ales

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 15.02.2013, 11:32

Bună ziua!
Aprovizionarea cu lemn o faceti de la Romsilva(organizeaza licitatii la sediile directiilor silvice) sau agentii economici din domeniul exploatarii lemnului.
Țineți cont de legislația din domeniu(circulația materialului lemnos,documente speciale,evidența SUMAL etc).Domeniul este intens supus controalelor de către PSI, Garda de Mediu,Garda financiară, ITRSV, Directiile silvice etc
Începeți cu autorizarea la ITRSV.
Succes!

Sursa: http://www.duplicomgrup.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Merlas Mircea a raspuns pe 14.02.2013, 19:57

Daca crezi ca o sa mearga, ai un spatiu de depozitare care ar fi preferabil sa fie proprietate personala nu inchiriat. Cumperi lemnul la metru cub pentru ca e mai rentabil ( 1mc= intre 0.4 si 0.8 tone depinde de esenta si umiditate). Eu te sfatuiesc sa te orientezi spre lemnul de fag care in general merge cam 0.8 chiar si 0.85 tone/mc. In Maramures, Satu Mare un mc de lemn de foc de fag se vinde in jur la 150 de lei lemnul gros si cam la 120 de lei crengile groase si varfurile. Eu te sfatuiesc totusi sa iti gasesti o sursa de lemne undeva mai aproape desi in zona respectiva daca este sa cumperi lemn la metru cub nu iti este rentabil mai ales dupa ce platesti transportul si toate celelalte. Eu te sfatuiesc sa incerci cu un gater banzic caci este o afacere mai rentabila daca gasesti o piata de desfacere buna. Uite de exemplu metrul cub de lemn de scandura calitatea A se vinde undeva la 400 de lei in rampa la voi in zona. Dintr-un metru cub de lemn calitatea A scoti cam 0.7 metru cubi de scandura restul ce ramane este rumegus (pe care il poti vinde de asemenea ) si lemnul care cade poate fi vandut ulterior ca si lemn de foc deci nu ai nici un fel de pierdere. Un gater banzic taie in medie 10 mc/pers schimb de 10 ore deci vei produce intr-o zi 7 mc de scandura cam 1.5 -2 tone de lemn de foc si cam 200 kg de rumegus poate si mai mult. 7mc de scandura poate fi vanduta cu maxim 6500 de lei toata cantitatea asa netivita ne aburita ne uscata iar cheltuiala este de 4000 de lei busteanul plus inca maxim 1700 lei curent angajati si transport deci ramai cam cu 800 de lei la zi doar din scandura plus lemn de foc plus rumegus. Un prieten de al meu a facut intr-un an profit de 40 000 de euro plus lemne de foc si cherestea de inca 5000 de euro pe stoc din asa ceva bine inteles umbland zi de zi dupa clienti si dupa materie prima ieftina si bine-nteles avand contracte cu firme de profil care cumparau scandura de la el.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 15.02.2013, 15:13

Intrebati pe cei de la Romsilva,cautati cei care ofera sub pretul gasit,dar intervin cheltuieli suplimentare,transport,etc. ! Succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello