Intrebare rezolvata

avatar

Cum pot incepe activitatea de producere de biodiesel?

Buna ziua,

Am 28 de ani ma aflu momenan in spania si sunt interesat in a ma intoarce in tara pentru a infiinta o rafinarie pentru obtinerea combustibilului biodiesel, terenul l-am obtinut deja si asi dori sa stiu daca se poate, ce formalitati trebuie sa indeplinec pentru a incepe activitatea si ce fonduri asi putea obtine pentru aceasta activitate , aici in Spania sunt informat si totul este foarte simplu dar sunt deja prea multi care proceseaza acest combustibil, chiar si eu produc pentru uz personal .

Va multumesc anticipat pentru raspuns !

A intrebat Lungu Stefanita Marian

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 7.02.2013, 11:20

Mai intai trebuie sa va infiintati o societate pe profilul dorit! pentru a produce biodiesel este necesar sa atingeti o anumita calitate in caz contrar pe cilindri se pot forma "gume"care duc la avarii de diferite feluri. Sigur ca, de obicei biodieselul nu se foloseste singur ci in combinatii cu motorina, dar chiar si asa este necesar un standard de calitate. Pentru uz personal, la tractor sau "un jaf "de masina se poate folosi oricum chiar daca fumul miroase a "cartofi prajiti!" Daca spuneti ca in spania 'sunt niste chimisti asa de performanti, inseamna ca stiti ca tehnologia este urmatoatrea: uleiul de rapita se hidrolizeaza cu un catalizator acid sau bazic la acizi grasi si glicerina. Aceasta ar fi prima faza. A doua faza este separarea si purificarea acestor produse. A treia faza este transesterificarea acizilor grasi cu alcool metilic sau etilic. A patra faza este purificarea acestui produs transesterificat, de obicei prin distilare in vid inaintat pe coloane peliculare si obtinerea produsului de inalta calitate. pentru un profit mai mare se poate vinde si glicerina pt. diferiti clienti, desi, mai nou ,folosind catalizatori potriviti si ea se poate transforma in combustibil biodiesel!!! Dar procesul acesta depaseste cu mult posibilitatile unui amator! ma indoiesc ca spaniolii fac asa ceva, pentru ca gazele la esapament sunt cu mult crescute. Nu este de neglijat faptul ca in urma procesului de hidroliza a trigliceridelor cu catalizatori bazici sau acizi se obtin niste deseuri chimice toxice care trebuiesc date la o statie de tratare ape, pH-etc. etc. Nu procesul in sine cred ca va va pune principalele probleme ci mai degraba problemele de mediu! Succes!!!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Sorin Bologa a raspuns pe 7.02.2013, 09:52

1. Autorizatie de Mediu
2. Autorizatie de la Primarie
3. Autorizatie de la Apele Romane
si multe alte autorizatii, avize.
Daca aveti nervi si bani multi dati-i bataie.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 7.02.2013, 10:46

Este destul de complicata si costisitoare obtinerea acestor combustibili din plante! Investitiile sint mari si productia este corelata cu cantitatea de plante existenta! Deci contracte ferme,pe durata ,sau plantatii de rapita , soja,etc. Produsul este B100,natural sau amestec cu uleiuri minerale diesel intr un procent anume !Produsul trebuie garantat ptr functionarea motoarelor cu ardere interna, cu un anumit pukt de aprindere la 180 °si ardere pe la 250°, deci mai sus decit la diesel normal! ! (avizari,laboratoare,int. petroliere,rafinarii , etc ! ) La cantitatea produsa trebuie sa gasiti pecco private care sa va cumpere produsul,nu cred ca veti obtine aprobarea celor care le faceti concurenta!Succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello