Intrebare rezolvata

avatar

Pot accesa fonduri europene nerambursabile in domeniul colectarii deseurilor PET si hartie?

As vrea sa deschid un centru de colectare deseuri refolosibile in jurul orasului Brasov (poate Codlea) ....bidoane pet (polietilena), hartie, carton, ...etc ...Ideea este ca vreau sa accesez ceva fonduri europene nearambursabile sau partial rambursabile.

As vrea sa stiu daca se dau aceste fonduri si care ar fi conditiile pentru accesarea lor.  Mentionez k spatiu, teren am, din fonduri as vrea sa achizitionez presele si alte utilaje.  

Va multumesc!

A intrebat Broasca Ovidiu-alin

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 2.02.2013, 11:41

Excelenta ideie! Putini inteleg,inca  ca, viitoarea mina de aur ,in conditiile epuizarii gazelor si mai ales a petrolului ,va fi valorificarea deseurilor. Fac mentiunea ca, PET ,inseamna polietilentereftalat si nu polietilena. Sunt doua produse deosebite care  au proprietati deosebite si ,in consecinta se prelucreaza ,la parametrii deosebiti.Acum,inainte de analiza alte aspecte privind fondurile ,trebuie sa fiti "cu fata la client!"Si se pune intrebarea: cine vor fi clientii dvs? Aveti un raspuns? pentru ca le puteti presa ( hartie sau polimer) si trimite intr-o tara care sa le valorifice , pe mai nimic sau le puteti  prelucra dvs. prin tocare ,spalare( pt. polimeri) si atunci pretul ar fi cu totul altul. Sigur ca ,singur sau in combinatie cu  unii colaboratori le puteti transforma dvs. in granule si atunci pretul este de min 500 euro tona! Ei? Parca suna altfel!!! Si asta cu niste utilaje simple,(multe se pot face in regie proprie daca aveti un specialist) si nu costisitoare. stiati ca hartia tocata se poate folosi cu mult succes ca izolator termic( desigur cu o reteta anume, dar f. accesibila!, ne puteti consulta.)? Mina de aur , nu alta, in conditiile preturilor de astazi pentru polistiren si vata minerala. Iar zona dvs. este  "de aur"pentru ca Brasovul are magazine multe si f. mari! Imbunatatiti solutia  cu ideile mentionate si nu ezitati! Succes.

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Sorin Stoian a raspuns pe 2.02.2013, 11:18

Fonduri se pot accesa pentru asa ceva. Initial trebuie sa incercati sa vorbiti cu primariile pentru a va concesiona acest serviciu Dumneavoastra.
In ceea ce priveste fondurile nerambursabile, trebuie sa precizati anumite aspecte, legate de varsta Dumneavoastra si daca aveti deja deschisa firma.
Mult succes!

Sursa: http://www.addsor.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello