Intrebare rezolvata

avatar

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru o autorizatie la o gradinita?

De fapt detin un after school.

A intrebat Alexandra Mirescu

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 24.01.2013, 17:55

Sa inteleg ca functionati ca after school, dar doriti sa va acreditati activitatea de invatamant prescolar ...
In acest caz, ulterior constituirii societatii comerciale la Registrul Comertului sau asociatiei sau fundatiei la Judecatoria in a carei raza teritoriala isi va avea sediul gradinita (etapa pe care probabil ati parcurs-o), urmeaza efectuarea procedurilor de obtinere a acreditarii de la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar – ARACIP.
ARACIP – Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar este instituie publica de interes national, in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii, cu personalitate juridica si cu buget propriu de venituri si cheltuieli, infiintata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei, aprobata prin Legea nr. 87/2006.
ARACIP are sediul in Str. Spiru Haret, nr. 12, Sector 1, Bucuresti, raspunde la tel. 021.3104213, are nr. de fax 021. 3192096, si adresa de mail aracip@mec.edu.ro.
In prima faza, gradinita – unitate furnizoare de invatamant prescolar- sa poate functiona, este necesara obtinerea autorizatiei de functionare provizorie.
* Autorizatia provizorie de functionare a gradinitei
** Cel care intentioneaza sa desfasoare activitatea de educatie si invatamant prescolar prin infiintarea unei gradinite particulare, trebuie sa stie ca nu este suficienta constituirea unei societati comerciale sau asociatie/ fundatie, pentru a desfasura aceasta activitate.
Prin autorizarea provizorie se certifica faptul ca exista toate premisele pentru ca oferta de educatie a respectivei institutii sa fie conforma cu cerintele legale. Evaluarea în vederea autorizarii va avea urmatoarele tinte:
- procedurile pentru dezvoltarea institutionala - de planificarea strategica si operationala;
- managementul (conducerea) si structura institutionala;
- resursele umane proiectate;
- facilitatile (spatii de joaca, auxiliare etc.), resursele materiale si cele financiare;
- oferta educationala - inclusiv curriculum-ul adoptat de institutia scolara si auxiliarele curriculare prevazute;
- sistemul informational;
- procedurile de asigurare si de management al calitatii;
- prognozele si asteptarile privind rezultatele copiilor la studii.
Pentru înfiintarea de noi unitati de învatamânt preuniversitar - prescolar in cazul de fata, perioada de depunere, la ARACIP, a cererii de declansare a procedurii de evaluare externa în vederea autorizarii, însotite de raportul de evaluare interna (vezi capitolul urmator) pentru fiecare nivel de învatamânt, specializare si/sau calificare profesionala, întocmit conform prevederilor legale corespunzatoare este 15.03- 15.04. a anului din care se solicita inceperea functionarii.
*** Componenta dosarului pentru obtinerea autorizatiei de functionare provizorie - continuarea intr-o discutie privata; drumul este laborios si documentarea are multe aspecte tehnice, dedetaliu

Sursa: CISA Consulting,  office @cisa.info.ro , www.cisa.bizoo.ro;  0744870210

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello