Intrebare rezolvata

avatar

Ce echipamente sunt necesare pentru extragerea uleiului din catina?

Ce echipamente sunt necesare pentru extragerea uleiului din catina? si cat ar costa aceste echipamente?

A intrebat Bratu Mihai

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 23.01.2013, 08:37

Uleiurile sunt concentrate, de regula, in seminte. Operatia de scoaterea semintelor din fruct este specifica fiecarui tip de fruct, pentru ca este conditionata de marimea, duritatea ,marimea samburelui ,forma lui ,etc. Dupa scoaterea samburelui urmeaza ,de regula,o operatie de spalare a lor, apa respectiva fiind ,mai apoi, valorificata pentru obtinerea sucurilor din pulpa ramasa.Apoi samburii sunt presati si srotul se supune unei operatii suplimentare de extractie a uleiurilor reziduiale. Dar, la catina , este o particularitate interesanta, legata de faptul ca, exista o categorie de uleiuri care se afla si in... cojita... Ei, acest aspect este mai greu de rezolvat, dar daca se doreste ,in mod direct, aceste cojite se pot separa si ele si supune unui proces de extractie a uleiurilor. Vedeti? Am pomenit despre un proces de extractie care presupune unui solvent si a unui proces de recuperare a lui,etc. etc.vedeti, deja realizati o anumita complexitate. Daca mai adaugati si faptul ca si la samburi se poate folosi procesul de extractie,... avem de-aface cu o fabricuta in sine. Apoi, pulpa trebuie conservata si valorificata, alta... belea. Daca la aceasta adaugati si avizele sanitare pentru produse, credem ca instalatia este destul de complexa si de scumpa. va permiteti? Va recomand, sa va interesati pentru o asemenea instalatie in germania. Pe net, desigur! Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Müller Michael a raspuns pe 23.01.2013, 11:02

Este un proces technologic destul de complicat,dar trebuie sa vedeti o astfel de linie si sa va puteti imagina complexitatea ,producerii,rafinarii ,ambalarii,etichetarii ,depozitarea rezidurilor,etc ! Depinde de capacitatea productiei, complexitate,etc !( aveti nevoie in Germania va pot ajuta mercedescd95@web.de ) Aveti posibilitatea chiar in Ungaria sa vizitati,sa va informati! Szimmetria in Karcag . Succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello