Intrebare rezolvata

avatar

Vin portughez in Romania?

Vreau sa import vin din Portugalia, credeti ca este o buna afacere? Parerea mea este ca da!

Ce este mai bine, sa deschid in Romania direct un deposit cu vanzare en-gros? Sau ar trebui sa umblu ca reprezentant pe la restaurante, depozite, supermarket-uri etc? Si sa preiau comenzi?

Astept sfaturile si ideile voastre, sa-mi ziceti si daca sunt cautate vinurile portugheze pe piata Romanesca si daca credeti ca ar putea fi o afacere cu bun castig.

Ex: Vinul de Porto ar fi avut un bun impact pe piata romaneasca!

Va rog raspundeti...

A intrebat Ionel Parfene

Raspunsul ales

avatar

Benone Burza Alina Ristea a raspuns pe 29.01.2009, 02:48

Vinul de Porto ar fi un foarte bun impact deoarece la noi nu prea sunt vinuri pentru desert cu concentratia de alcool mai mare si foarte dulci, este un vin licuoros cu un gust deosebit.

Singura problema este ca nu se consuma in cantitati mari ca si celelalte vinuri de masa.

Oricum este o buna idee si va doresc succes.

Cred ca ar trebui sa mergeti personal la restaurante sa prezentati produsul pentru ca trebuie sa le explicati oamenilor ca acest vin este pentru desert si se poate consuma doar la pahar si in canitati mici (circa 35 gr) insotit de multe ori de biscuitii celebri pentru desert .

Cred ca ar trebui sa importati la pachet aceste produse.

In restaurantele care se respecta acest vin si biscuiti tari se ofera gratuit din partea casei la sfarsit in functie de ce sa servit la cina.

Mult succes!!!!

Sursa:   http://www.texline.eu

Voteaza:   11 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Iaela Cucu a raspuns pe 28.01.2009, 23:28

Prima intrebare la care trebuie sa raspundeti :Cine se va ocupa de acesta afacere? Trebuie luat in considerare ca :Media de tara este de 64,7 puncte, vinurile cu cel mai mare punctaj din aceasta degustare fiind Posessioni Rosso Serego Alighieri (83 de puncte), Frescaripa Bardolino Classico (81 de puncte) si Bonacosta Classico Valpolicella (71 de puncte), importate de Cramele Recas.
Cu toate ca sunt caracterizate de o mineralitate deosebita si de o personalitate aparte, majoritatea vinurilor portugheze au primit din partea editorilor Vinul.Ro (nr. 7/2008) punctaje cuprinse intre 64 si 70 de puncte (medie de tara 65,6 puncte). Exceptie au facut Allianca Particular 2004 (82 de puncte) si Grao Vasco Douro 2004 (80 de puncte), doua vinuri rosii cu o buna concentratie aromatica, o evolutie interesanta si un bun raport calitate-pret.
2.Ce trebuie să ştii când cumperi un vin?
Vinul este singurul produs care atunci când îl guşti ştii exact în ce zonă a lumii a fost produs. Căci vinul este unic prin substanţele minerale şi calcaroase pe care le conţine. În lume, este considerat un aliment. Este bine să bei vinul sec, superior calitativ celui dulce, care conţine conservanţi.
Piaţa vinului: Producţia: 5 mil hl.
Export: 500.000 hl
Consum: 23 litri/an/cap; 37 litri din 2014;
8 milioane consumatori permanenţi
16 milioane consumatori ocazionali
4 milioane femei
Tinerii preferă vinul dulce
Pensionarii beau 3 l/lună

Port; Porto
Vin alcoolizat dulce, servit de obicei dupa masa. Vinului i se adauga, la jumatatea fermentatiei, alcool de struguri, care opreste procesul intr-un punct in care vinul are destula dulceata si destul alcool (18-20%).
Vinurile de Porto provin din valea Douro din nordul Portugaliei; cele mai bune inca vin de acolo. Numele deriva de la faptul ca aceste vinuri sunt exportate din orasul portughez Oporto si, in fapt, acestea poarta eticheta “Porto”, nu “port”.
Exista numeroase varietati de vin de porto si etichetele pot crea confuzie. Cele mai bune si mai scumpe sunt cele clasice (Vintage Ports), facute din struguri dintr-o singura recolta, imbuteliat in maximum 2 ani. Cele mai bune dintre acestea se pot invechi si pana la 50 de ani.
Vinurile imbuteliate tarziu (late-bottled Vintage Ports) sau cele dintr-o singura recolta (Single Vintage Ports) sunt facute tot din recolta de struguri a unui singur an, dar strugurii sunt de calitate mai slaba. Cele imbuteliate tarziu se pot invechi pana la 6 ani, pe cand cele dintr-o singura recolta se invechesc minimum 7 ani in butoi de lemn. Ambele pot fi baute si la momentul imbutelierii, si nu au potentialul de invechire al celor clasice.
Vinurile brune (Tawny Ports) sunt dintr-un amestec de struguri din diversi ani, si se pot invechi in butoaie de lemn pana la 40 de ani.
Vinurile clasice de caracter (Vintage Character Ports) sunt de fapt doar vinuri rubinii (Ruby Ports) de buna calitate, considerate ca cea mai joasa calitate de Porto. Sunt facute din recoltele mai multor ani, si invechite in butoaie de lemn, dar nu la fel de mult ca cele brune. Sunt cele mai usoare si mai fructate, si sunt gata de baut la imbuteliere.
3."sa umblati ca reprezentant pe la restaurante, depozite, supermarket-uri etc? Si sa preluati comenzi?" nu suntem acum 20 de ani , dvs aveti timp, energie si bani de a testa asa ceva? exista alte cai mai onorabile. Pentru detalii astept intrebari pe adresa: iaela@adslexpress.ro.

Sursa: www.weinkeller.ro si www.condimenteweb.ro

Voteaza:   9 0 Raporteaza abuz


avatar

Neculaita Bogdan a raspuns pe 29.01.2009, 10:12

C a roman ce am staat in portugalia stiu ca vinurile noastre nu ar avea farmec acolo ,pt.ca sunt dulci si slab alcoolizate ,asta ca raspuns la cine a scris mai sus sa duceti vinuri de la noi,mai ales in portugalia o tara foarte orgolioasa , iar aici cred ca s ar vinde ca vin de fitze , ca de astea nu ducem lipsa ,si parerea mea e sa va concentrati pe defacerea vinurilor scumpe de PORTO ,e un brand insusi denumirea,mai ceva ce celelalte vinuri enumerate mai sus ,care cred eu ca au auzit mai mult cunoscatorii ,pe cand vinul de porto e suficient sa ai doar cultura generala.
Succes

Voteaza:   9 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Paul Buica a raspuns pe 29.01.2009, 08:11

Cred ca distinsa noastra colega Iaela Cucu este cea mai in masura persoana sa dezvolte o astfel de afacere. Urmati-i sfaturile si poate ca veti reusi.

Sfatul meu este sa construiti si un magazin online pentru vanzarea acestor vinuri.
Cateva idei am postat la:

http://www.bodyalchemist.ro/content/construiti-un-site-de-succes.htm

Va Doresc Prosperitate!

Voteaza:   6 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello