Intrebare deschisa

avatar

Ce fel de firma trebuie sa imi deschid, pentru un magazin second -hand?

Am depus actele pt firma de tip srl neplatitor de tva, dar mi s-a spus ca nu este o forma convenabila pt  mine, necunoscator de domeniu, puteti sa imi spuneti  ce fel de firma este mai avantajoasa  tinand cont ca sunte 2 asociati.

Va multumesc !

A intrebat Dumitru Cezar-gabriel

Raporteaza abuz Raspunde la intrebare

Raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 9.12.2012, 12:38

Buna ziua,
SRL este forma cea mai convenabila. Daca sunteti amandoi sub 35 de ani puteti fi SRL-D.
Forma platitor de TVA pentru a nu avea ulterior nevoie de alte acte pentru a deveni platitor, dupa ce atingeti pragul admis de lege.
Multa bafta!
av. Gabriel Klein Kiritescu
0730165329

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Tudor Panait a raspuns pe 13.12.2012, 13:29

NU ESTE O PROBLEMA SA VA FACETI UN SRL ,SI SA FITI FIRMA NE PLATITOARE DE TVA ,DAR PENTRU ORICE MARFA CUMPARATA O PLATITI CU TVA SI NU IL PUTETI RECUPERA SAU DEDUCE.
DACA FACETI IMPORT PLATITI TVA IN VAMA .,CHIAR DACA NU SUNTETI PLATITOR DE TVA

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Ana-maria Pirjol a raspuns pe 10.12.2012, 10:24

Avand in vedere ca sunteti sunteti asociati, nici nu aveati cum sa va asociati sub alta forma. Deocamdata nu este nici o problema. Recomndarea mea este sa ramaneti neplatitor de TVA, sa vedeti cum merge treaba. Intrebarea se ridica de unde aduceti marfa?.. Ca sa ramaneti neplatitor de tva ar trebui sa gasiti un intermediar de la care sa luati si sa nu aduceti dvs. direct din spatiul UE, daca nu va trebui sa va declarati platitor de tva si sa va inscrieti in registrul operatorilor intracomunitari. Cu tva-ul la un second nu este prea avantajos, va creste pretul la produse. Oricum trebuie sa va angajati un contabil, iar el ar trebui sa va indrume asa cum trebuie din acest punct de vedere. Daca sunteti din Bacau, va putem ajuta cu cea mai mare placere.

Ana-Maria Pirjol consilier juridic Bacau - 0744120030; Ana-Maria Ceaunas - expert contabil - 0755570508

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello