Intrebare rezolvata

avatar

Care este pretul de achizitie la materialele reciclabile, plastic (peturi) pe kg la nivel national?

As dori raspunsuri pertinente.

A intrebat Constantin Marius

Raspunsul ales

avatar

Marius Covaci a raspuns pe 19.11.2012, 12:20

Preturi la PET sortat pe culori si balotat in conditia de livrare FCA Galati: (ultimele preturi cu care am incheiat un contract pt un client)
transparent 1,80 lei/kg
albastru 1,50
verde, maro 0,60
Preturile sunt orientative, ele fiind variabile in functie de cerintele pietei, pretul final depinzand de multi alti factori: cantitate livrata, distanta dintre expeditor si beneficiar, vechimea colaborarii, felul cum negociati, etc.

Sursa: komkao.consulting@gmail.com - consultanta de mediu

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 19.11.2012, 07:44

Preturile depind de forma in care livrati PET-urile, respectiv: vrac, balotate ,tocate,sau tocate,spalate( adica perfect curate!) fara urme de uleiuri, coloranti, substante toxice, etc.) si fara urme de hartie, polietilena etc. Dupa cum vedeti un raspuns pertinet tine si de modul cum este formulata intrebarea de precis! pentru tocare , spalare ,purificare etc. sunt linii speciale. Trebuie sa retineti ca fulgii de PEt, nu sepot recicla in fabricarea sticlelor PET pentru succuri etc. decat in proportie de max. 20% si in plus ( ceea ce este ucigator!) concentratia de coloranti, arome , metale grele .etc. trebuie sa fi de max. 0, 0002-5%! ceea ce este f. f. greu si nimeni din marii producatori nu risca! In aceste conditii PET,ul dupa un proces de " post policondensare" , se poate folosi doar la vata izolatoare si diferite fire/ fibre cu utilizare industriala. Asa ca, cel mai util si sigur pentru dvs. este sa gasiti pe internet utilizatorii ( externi,desigur) de asemenea fulgi de PET ( sau sticle, selectate si balotate) si din contactul cu ei se poate afla un pret , coditiile de calitate si livrare. Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello