Intrebare rezolvata

avatar

Pot cara marfa cu un autoturism 8+1 atat intern cat si extern?

Am un srl si ma deplasez regulat in strainatate pentru aprovizionare cu marfa (imbracaminte, care e in cutii carton sau sacose) doar pentru firma mea. Detin un sprinter cu locuri 8+1, iar cand plec dupa marfa scot scaunele. nu am avut probleme pana acum timp de 4 ani si nimeni (politie, vama, garda financiara, arr, rar) nu mi-a zis nimic ca ar fi vreo problema, dar in italia m-a oprit de la politie (nu carabinieri) si a zis ca imi da amenda 350euro si imi opreste masina pe motiv ca este trecut in certificatul de inmatriculare ca e autoturism de 8+1 si eu car marfa si nu as avea voie sa fac asta doar cu o autoutilitara cu licenta de transport. Bineinteles ca am dat o spaga de 50 euro si m-a lasat sa plec, dar a zis ca e cu ochii pe mine si daca ma mai vede nu ma mai iarta. Nu vreau sa raman fara masina si as dori sa intru oarecum in legalitate sau este doar de spaga si cum as putea cotracara in caz ca ma mai opresc.

A intrebat Chirica Radu

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 23.10.2012, 09:58

Ca au luat cei 50 euro,ma mira ! (Sa nu incercati in Germania!!!! ) Referitor la intrebare,gasesc normal ca masina cu tot ce are in dotare sa se gaseasca si pe drumurile publice,ce scrie in certificat!? Veti afla ,ca exista o diferentiere de constructie intre cele doua modele! Nu riscati ,nu stiu daca si merita! ? La noi,nu s legi,fiecare face ce vrea,si cind ne confruntam cu legalitatea ,credem ca nu i...normal! Lucrul serios si facut conform legilor,va indeparteaza de factorul cel mai important, STRESS ! Succes !

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Tiberiu Madaras a raspuns pe 23.10.2012, 12:19

Politia a avut dreptate (nu si în a lua spaga!). Nu aveti nevoie de licenta de transport atâta timp cât transportati marfa doar pentru firma proprie. Daca din punct de vedere al asigurarii marfii, daca nu se depasesc lungimea, latimea si greutatea admise, masina este adecvata, dar pentru a intra in legalitate trebuie sa fie înscrisa pe firma. Exista un asa numit "Contract de comodat" prin care cedati masina personala firmei. Persoanele instruite de la ARR v-ar putea da informatii daca pe plan European este acceptat acel contract penru transporturile care le faceti, inclusiv daca este necesara o omologare si modificarile care trebuie facute pentru a putea transporta marfa cu acea masina. Cred ca trebuie omologata si ca autoutilitara!

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello