Intrebare rezolvata

avatar

Daca deschid un magazin online de bijuterii imi trebuie cantar autorizat, verificat?

Cineva mi-a spus, ca daca doresc sa deschid un magazin online de margele si accesorii pentru crearea bijuteriilor, trebuie sa cumpar un cantar electronic autorizat, verificat, deci nu-mi ajunge sa am un cantar oarecare.

Acestea daca bine stiu costa bani buni. Este adevarat, sau nu? Am nevoie de un astfel de cantar sau nu? Trebuie sa am contract cu sanepidul, sau nu e necesar, caci nu lucrez cu alimente.

A intrebat Eniko Fazakas

Raspunsul ales

avatar

Andrei Madalin Mocanu a raspuns pe 16.10.2012, 03:25

In principiu nu aveti nevoie de cantar. Depinde de tipul de bijuterii pe care doriti sa il promovati. Daca doriti sa va axati pe bijuterii in special din aur atunci aveti nevoie de cantar special autorizat si verificat indiferent de mediul de promovare - on line sau in magazine. Daca aveti nevoie de furnizori de bijuterii pentru care nu aveti nevoie de cantar, va stau la dispozitie la numerele de telefon 0743355263 sau 0729503342.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Horea Andrei Bortan a raspuns pe 15.10.2012, 22:51

Daca obiectul de activitate este doar comertul cu amanuntul on-line nu vad ce ce v-ar trebui cantar. Daca comercializati la gram aur/argint da, e necesar.
Daca pretul este pe bucata (pe toata bijuteria) nu e necesar.
Dar cantarele care se folosesc in comert trebuie sa detina toate avizare metrologica si sa fie verificate de Institutul de Metrologie Legala, conform legii. Nu puteti cantari cu orice.


Av. Bortan Horea Andrei

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 16.10.2012, 10:31

Depinde de modul de achizitionare ,cumparare, al produselor respective ! Acelasi mod il folositi la vinzarea lor! Succes !

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Ion Vinca a raspuns pe 15.10.2012, 19:35

Dacă vindeți bijuteriile la kilogram, aveți nevoie de cântar care să aibă certificat de la metrologie.
Chiar dacă nu lucrați cu alimente, ar fi bine să vă interesați și la Sanepid dacă e nevoe de avizul lor.

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Intrebari in Bijuterii, Optice

Axello