Intrebare rezolvata

avatar

Ce avem nevoie pentru firma de transport ?

Buna ziua
As dori sa infiintez o firma de transport avand o microbuz de 16 locuri , transportul este din cluj napoca in baciu . ce acte am nevoie pentru infiintare fiema de transport ? si daca se poate face SRL-D ? avem nevoie de sediu pentru firma chiar daca avem un microbuz ? am nevoie de ceva avize de la primaria , avand in vedere ca mai exista si alte firme de transport in comun (fany) ? Va multumesc

A intrebat Ahmed Gasmi

Raspunsul ales

avatar

Marian Morosan a raspuns pe 8.09.2012, 11:20

Buna ziua,
Pentru infiintare SRL va dau mai jos lista de documente si proceduri de infiintare. Pentru a face SRL-D puteti doar daca asociatul/asociatii au varsta pana in 35 de ani.Avantaj fata de SRL: unele facilitati fiscale si subventionarea de catre stat a contributiilor datorate de angajator statului pentru maxim 4 angajati. Indiferent de forma juridica, fie ca va fi SRL sau SRL-D, aveti nevoie de un spatiu pentru sediul social.De la Primarie trebuie sa cereti licenta de traseu, si mai aveti nevoie de o serie de documente de la ARR. Pentru consultanta completa, intocmire documente, proiect si plan de afaceri, etc, contact la marian_morosan@yahoo.com

Sursa: www.consultanta.informatorulbt.ro/consultanta

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 8.09.2012, 19:57

Dupa infiintare SRL/SRL-D  si  dupa  obtinere autorizatie de transport persoane de la Primarie pentru diverse rute , daca masina are mai mult de 3.5 tone  urmeaza :

1.   Desemnarea manager activitate de transport  (Certificatul de Pregatire Profesionala al managerului desemnat  )

Managerul de transport este persoana care, conform legislatiei romanesti, va conduce permanent si efectiv activitatea de transport rutier a societatii de transport.
Pentru efectuarea operaţiunilor de transport rutier de marfa sau de persoane operatorii de transport vor desemna, dintre angajaţii lor, una sau mai multe persoane fizice care sa conduca permanent si efectiv aceasta activitate. Pentru aceasta este necesar ca persoanele desemnate sa posede un Certificat de pregatire profesionala, valabil pentru tipul de transport rutier efectuat de operatorul de transport.
Acest Certificat de Pregatire Profesionala este eliberat de Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Rutiera Romana – A.R.R. Certificatul de pregatire profesionala se obţine în urma promovarii unui examen organizat la sediul centrului de pregatire si perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat, care a organizat cursul pentru persoane desemnate sa conduca permanent si efectiv activitaţi de transport rutier.

2. Fiecare dintre soferi trebuie sa detina un Atestat de transport marfa. Pentru obtinerea acestui Atestat soferii trebuie sa urmeze un curs si sa sustina un examen.

3.Licenta de transport se elibereaza firmei si nu unei persoane.Licienta de transport se elibereaza pentru o perioada de maxim 5 ani.Eliberarea licientei de transport se face in maxim 15 zile de la data depunerii dosarului sau in acest termen se comunica in scris refuzul motivate al eliberarii acesteia.

SUCCES!

ec.mst.jurist Chirila Minodora Olga

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Marius F. a raspuns pe 11.09.2012, 08:10

Pe langa ce au spus si cei dinaintea mea, poate o I.I. neplatitoare de TVA va surade mai mult decat un SRL Aveti dreptul si sa faceti angajari de maxim 10 persoane, contabilitatea se tine in partida simpla, etc.

Sursa: http://www.WebsiteRomania.com

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello