Intrebare rezolvata

avatar

O firma de transport cu unic asociat e obligata sa angajeze un coordonator de transport?

Platitoare impozit 16%.
Detine un cap tractor care desigur va cara mai mult de 20 tone
Nu pot eu, ca si sofer profesionist sa ma ocup singur de firma?

A intrebat Msa Meli

Raspunsul ales

avatar

Tiberiu Madaras a raspuns pe 16.08.2012, 09:49

Buna ziua!
O firma de transport nu este obligata sa angajeze un coordonator de transport. Dupa lege, singura persoana necesara în firma, este persoana desemnata, care poate fi si asociatul unic, daca a urmat cursurile aferente si detine diploma in acest sens. Ea poate efectua si coordonarea transporturilor.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 16.08.2012, 15:01

nu primeste licenta / acreditarea fara sa respecte legea.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Bogdan Morariu a raspuns pe 16.08.2012, 20:29

Daca detienti una sau mai multe masini cu masa maxima autorizata mai mare de 3.5 to, trebuie sa aveti angajat sau colaborator persoana desemnata cu coordonarea activitatii de transport. Aceasta persoana intocmeste folie de parcurs, semneaza diagramele si reprezinta societatea in relatiile cu ARR-ul.
Puteti urma chiar dumneavoastra(practica frecventa in firmele mici) un astfel de curs la ARR pentru a scuti pe viitor cheltuieli cu un astfel de angajat.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Catalin Romeo a raspuns pe 16.08.2012, 14:47

Buna ziua, intrebarea dumneavoastra este cam incompleta,nu ne-ati spus ce tipuri de masini aveti in dotare?Ca sa va raspund la intrebarea dumneavoastra detaliez un pic,nu va trebuie coordonator de transport (MANAGER DE TRANSPORT) daca societatea dumneavoastra are in administrare doar autoutilitare pana in 3.5 tone.Daca detineti autoutilitare cu MTMA mai mare de 3.5 tone atunci va trabuie Manager de Transport cu atestat

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Andrei Madalin Mocanu a raspuns pe 16.08.2012, 02:34

Nu stiu daca este obligata sau nu, insa nu este de preferat ca o singura persoana sa aiba si atributii executive ( ca asiociat cu atat mai mult cu cat este unic ) si functii administrative ce tin de organizarea activitatii curente de transport si administrarea parcului de autovehicule. Personal mi - as permite sa recomand ca de cele doua aspecte administrative sa se ocupe doua persoane diferite. De asemenea discutia poate fi mai lunga pe seama statutului pe care il are societatea ..... este microintreprindere , intreprindere mica si mijlocie sau intreprindere mare. Acest aspect fiind relevant cu privire la cota de impozit pe care o mentionati a fi 16%. Pentru o opinie specializata sub aspectul managementului si marketingului afacerii dumneavoastra va sugerez sa consultati societatea RAMGRUP ROMANIA pe adresa de e - mail office.ramgrup@gmail.com sau la numerele de telefon 0743355263 si 0729503342.

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Hasmasan Adrian a raspuns pe 18.08.2012, 12:55

Buna ziua.
Daca aveti dumneavoastra atestatul de Persoana Desemnata in coordonarea transportului, puteti sa va ocupati dumneavoastra fara probleme. Daca nu il aveti, atunci fie puteti urma cursurile si sa va obtineti acest atestat, fie angajati o persoana care sa detina acest atestat si care sa va poata reprezenta in relatia dumneavoastra cu ARR.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello