Intrebare rezolvata

avatar

Cat ma costa sa ma bransez la curent 380V?

Detin un magazin in orasul Giurgiu. Este bransat pe o linie de 220V. Datorita consumului mare(6 frigidere + 3 lazi frigorifice) imi sar sigurantele de la contoar. Ce solutii as avea? Sa trag inca o linie de 220V? Sau sa trag direct o linie de 380V? Stalpul de electricitate este aproape de magazin, maxim 20 de metri. Care ar fi costurile pentru fiecare din solutii? Mai am nevoie de proiecte/aprobari? Bransamentul se face de catre Enel sau de firme autorizate de acestia? M-ar interesa sa stiu si ce ar fi mai rentabil... In care dintre situatii as plati mai mult electricitatea, lunar?

A intrebat Serban Laurentiu

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 4.08.2012, 11:13

Reteaua nu este dimensionata ptr un astfel de consum ! Trb sa stiti ca utilajele folosite nu functioneaza cu 380 volt.?! Deci,cei in masura de la Renel,masoara puterea consumatorului ,deci consumul in timp ,si daca nu aveti posibilitatea de repartizare a celor existente ,vor fi nevoiti sa va acorde  sansa  de bransare si pe alta faza! Aceasta posibilitate exista  de la stilp ! Atentie,daca diametrul cablului instalatiei din magazin nu permite utilizarea unui astfel de consum va trb sa trageti un circuit separat ! Nu mariti puterea sigurantelor,mai bine sa  declupeze decit sa arda prizele,instalatia,etc...!( puteti deci sa obtati si ptr 380 v ,dar din tablou se pleaca pe faze individuale spre consumator! )Referitor la consum, lazile si frigiderele vechi,ca an de fabricatie,peste 10,15 ani consuma mai mult decit dublu,fata de cele moderne cu A++ sau A+++ !Daca investitia renteaza,cunoasteti ?! Succes !

Voteaza:   4 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Marin Somoldoc a raspuns pe 5.08.2012, 12:14

Luati legatura cu un electrician autorizat pentru o alta instalatie  electrica interiora dimensionata pentru consumatorii existenti(este solutia cea mai ieftina  solutie dupa parerea mea).Apoi puteti face o reducere a facturii solicitand distribuitorului de energie electrica sa va treaca pe consum diferntiat zi noapte tarif E.Bransamentul nou la care va ganditi va costa mult si cred ca e inutil in conditiile date.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 17.08.2012, 18:15

Aveti nevoie de proiect si de aprobari. numai solicitand direct la E-on un asemenea proiect puteti sti cu exactitate tarifele practicate pentru un asemena bransament. puteti sa va asteptati la min. 12 000 lei.

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE.

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello