Intrebare rezolvata

avatar

Ce parere aveti despre montarea unor panouri solare?

Ss dori sa fac o afacere bazata pe panouri solare, as dori sa stiu daca guvernul imi sugventiuneaza ceva, iar dupa ce o montez ce trebuie sa fac ca sa vand curentul la renel, iar daca totul pana aici e 0k, ce parere aveti?

Este rentabil ceea ce vreau sa fac? RENEL-ul plateste macar cel putin cat platin noi pe kw firmelor care le produce curent in cazul meu.

Va multumesc mult.

A intrebat Adrian Popa

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 15.06.2012, 13:03

Se dau unele info. gresite! Contor cu doua sensuri?!Va amortizati in 10 ani, bla,bla etc ! Sint diferite birouri care vor un calcul pe 2 lei si sa vedeti ce milionar,deveniti! Produceti ,livrati in retea ( ea apartinind unei unitati ! )si consumati ca si pina acuma,(din reteaua acestei unitati,)dar,se fac calculele si se trage linie!MARE atentie,vi se percepe taxa de utilizare a racordurilor si instalatiilor de transport de energie! Ele,reteaua ,appartine unei unitati si o folositi,deci....in final,ramine,ca la adunat de prune! Va informez,sigur si in cunostiinta de cauza! In Ro. vorbesc toti,putini cunosc ! Exista posibilitati,dar nu asa!( Producatorii,transportatorii sint aceleasi unitati sau diferite ?! -aici apare ,,buba,,! )

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Dimitrie Teodosiu a raspuns pe 14.06.2012, 21:50

E mai mult decat complicat. S ar putea sa trebuiasca sa vindeti catre transelectrica si nu catre renel. In principiu este foarte complicat dar aceasta depinde mult de tipul si cantitatea de energie pe care o ve ti produce si vinde. E vorba de catva kw, zeci, sute sau mai muti ? Fiecare categorie are alta bucatarie! Asta ca sa glumim putin. Daca va interesaeza vorbim la tel.
0722 282 404 Sunt prea multe de explicat si prea dependente de situatiile propuse.
In proncipiu merge si de pot lua si fonduri, se si sustine pretul de catre stat . Merita sa incercati dar nu va aruncati cu investitii foarte mari si grabitiva. Bani europenu luati prin august asa ca mai aveti de facut cate ceva pana atunci ca sa puteti aplica.
Toate bune si succes.
Dimitrie Teodosiu

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz


avatar

Cristian Nicolescu a raspuns pe 15.06.2012, 10:08

Buna ziua,

este o idee buna, trebuie montat un contor cu 2 sensuri ( pentru a vedea cata energie a fost consumata de dumneavoastra si cat ati livrat in retea ) .

Amortizarea investitiei se realizeaza in cel putin 10 ani ... depinde cat consumati...

Mult succes

Sursa: http://www.photos-romania.ro

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Ion Vinca a raspuns pe 15.06.2012, 22:43

Bag seamă că vreți să deveniți „ băiat deștept”. Succes.
Cât despre guverne, aveți dreptate. Toate sug............ câte ceva.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello