Intrebare rezolvata

avatar

Ar fi rentabil sa produc brichete din rumegus si paie in urmaroarele conditii?

1. Capacitatea de productie sa fie 100-150 t/an (primi 2 ani)
2.Utilajele sa fie: o masina de brichetat (cu capacitatea max de 200kg/h poate chiar mai mare putin pana in 250kg/) ,un tocator sau moara cu ciocane care sa imi toace la  granulatia necesara pt. masina de brichetat.
3.Sa adun eu (si inca 1-2 persoane) biomasa (paie, rumegus ,crengi, spini,  corzi de vita de vie care sa nu aiba diametru mai mare de 3-4 cm, care sa le depozitezi pe un teren acoperite cu folie de plastic pt. a se usca pana ce umiditatea lor ar scadea pana la 17% ca sa le pot bricheta) necesara pt productie.
4.Productia sa o realizez la parinti mei in curte( care se situeaza aproape in centru unei localitati)
5.In primavara anului viitor sa infiintez o plantatie de 2h de salcie energetica.
6.Am nevoie de PF si certificat de producator? pt comercializarea brichetelor.?
Astept SFATURI SI PARERI   .  
  VA MULTUMESC ANTICIPAT.

A intrebat Gheorge Ciprian

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 13.05.2012, 07:35

Eu am sa incerc sa abordez problema din punct de vedere tehnic,pentru ca, celelalte observatii facute de colegii mei sunt corecte. Fabricarea de peleti nu este chiar asa de simpla cum pare la prima vedere, mai ales, atunci cand materialele folosite sunt "o amestecatura". Curgerea materialului amestecat prin filiera creiaza probleme la care se mai adauga si probabilitatea f. mare ca peletii sa se dezintegreze la scurt timp. Pentru a evita aceste lucru se folosesc niste retete. La fel de importana pentru realizarea afacerii sunt masinile de peletizat. Cele mai bune prese sunt din Germania ( oare dece nu ma mir?) ,Italia, Suedia.,dar sunt cam piparate la pret. Veti intalni firme din Romania care vand prese , la capacitatea dvs. la 5000 de euro, aduse din China, unde se vand la max.2000 de$, dar care merg ...o saptamana!!! Si nu in ultimul rand daca vreti sa faceti export, e putin probabil ca beneficiarii sa accepte amestecuri slab calorice! Succes!!!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Sorin Bologa a raspuns pe 12.05.2012, 21:52

1. Pentru inceput e ok privind capacitatea
2. Ar fi bine sa aveti si o masina de uscat
3. Cred ca cu o masina de uscat va miscati mai rapid
4. Atentie lucrand cu materiale inflamabile aveti nevoie de aviz de la pompieri; de asemenea de la mediu; deci nu stiu daca sediul care il aveti e ok pt. asemenea activitate
5. E ok cu salcia energetica
6. Preferabil sa aveti un PFA/I.I. sau alta forma inregistrata la Reg. Comertului.
7. Piata interna e destul de redusa; in afara se cere sa aiba capacitatea calorica cat mai mare, preferabil doar lemn. Eventual sa va axati pe peleti, aici nefiind doar lemn preturile sunt pe la 120-125 euro/tona; calculele le puteti face la pret min. de 110 euro/tona pe scenariu pesimist.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz


avatar

Josef Wilhelm a raspuns pe 13.05.2012, 12:37

D-nu Lucian Stoleru are perfecta dreptate cu tot ce a scris.

Mai ar fi capacitatea de productie care este f. mica vs. investitia facuta si aportul facut de proprietar cu inca vreo 1-2 persoane, sa nu mai vb. de energia consumata.

Cred ca nu va fi castig nici cata apa potabila s-a consumat de cei involvati in aceasta "productie de peleti" si mai ramane si intrebarea cine o va cumpara, acest tip de "amestecatura" fara standard european.

Sursa: Planuriile tale de viitor , care nu corespund posibilitatiilor tale financiare, intelectuale si fizice,se numesc vise!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Herczeg Kalman a raspuns pe 13.05.2012, 14:32

Subscriu celor care va avertizeaza in privinta calitatii peletilor!Va recomand sa incercati sa recalculati real costurile de productie si tehnologia aferenta!Daca dispuneti de aport puteti accesa PNDR312 (ajutor financiar pana in 200000 euro,pentru achizitie de utilaje)!Decat chinezarii mai bine dati un ban da` se merita!Nu in ultima instanta vedeti si de materia prima pentru salcia energetica!Una dintre optiuni poate fii si www.kontrastwege.ro!Bafta

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Corneliu Bejan a raspuns pe 13.05.2012, 11:07

BUNA ZIUA,

Pentru ceea ce doriti sa intrepindeti, scrieti catre:meteximp@yahoo.com

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello