Intrebare rezolvata

avatar

Afacere handmade-care este cea mai simpla cale?

Doresc sa incep o afacere de produse handmade. Sunt deja PFA Traducator si am inteles ca pot adauga la registrul comertului inca un domeniu de activitate (sau mai multe) care sa mi permita sa comercializez diferite produse. Eu doresc sa fac acest lucru cat mai simplu posibil evident. Pot evita cumva complicatiile ce apar cu sediul (avize de tot felul si etc) si casa de marcat? Va rog spuneti mi cum pot face cat mai simplu ceea ce doresc?

A intrebat Dana Economu

Raspunsul ales

avatar

Florinel Todorut a raspuns pe 5.05.2012, 08:54

Va faceti magazin online. Asa nu va mai trebuie casa de marcat.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Mihaita Ciocoiu a raspuns pe 6.05.2012, 12:54

Buna ! Daca sunteti interesata de o afacerea handmade asi fi dispus daca vreti sa ne asociem deoarece eu am inceput o afacere in acest domeniu dar inca nu am finalizato cred ca de unul singur nu prea putem face chear multeDetin toate autorizatiile si un magazin on line astept raspunsul d-voastra MULTUMESC

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Radu Tuglea a raspuns pe 5.05.2012, 07:48

Cel mai simplu este un magazin online bine optimizat si/sau vanzarea in targuri si expozitii !

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Nico Nico a raspuns pe 5.05.2012, 00:09

Buna seara!

Nu aveti cum sa scapati de avize, casa de marcat .e.t.c pentru ca acestea sunt obligatorii prin lege. La un second hand va trebuie firma, spatiu, casa de marcat si o investitie minima in haine si cuiere.....nu trebuie cine stie ce avize, cel mai important fiind cel de Deparazitare pe care il primiti la cumpararea marfii. Casa de marcat trebuie sa fie pentru ca lucrati cu persoane fizice si trebuie obligatoriu sa aveti dovada platii....se va tine contabilitatea normal....parerea mea este ca ajuta mai mult un S.R.L in acest domeniu, eventual la inceput puteti fi neplatitor de TVA pana depasiti plafonul si apoi treceti la TVA.....asta inseamna ca pe bonul fiscal nu va apare TVA deci nu platiti TVA la stat...o mica problema ar putrea fi ( dar sper ca stiti sa gestionati asta si nu o sa fie) ca tot ceea ce cumparati cu TVA, acest TVA nu il recuperati de la stat ci va intra pe cheltuiala firmei...oricum presupun ca in afara de haine, spatiu(daca este cazul) si un salariu alte cheltuieli nu prea aveti, asa ca facute cu cap o sa va ajute. Codul CAEN la haine second hand va fi 4771 sau 4779 din categoria 477 Comert cu amanuntul de bunuri.......nu stiu ce sa va mai spun....daca mai aveti intrebari reveniti.
O seara placuta!

Voteaza:   3 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello