Intrebare rezolvata

avatar

Au inspectorii ITM dreptul de abuz in serviciu ?

Am fost azi pt. angajare la o firma, dupa circa 5 min. de conversatie cu patronul, au aparut d-nii inspectorii de la ITM si m-au obligat sa complectez o declaratie desi eu le-am spus ca abia am venit sa ma interesez de un loc de munca.

Dar partea cea mai tare este ca mi-au dictat ei ce sa scriu in declaratie, adica cum ca sunt in proba de lucru, eu  nici nu stiam daca patronul are nevoie de mine sau nu; deoarece pe patron l-a chemat in birou.

Eu consider ca acesta este un abuz.

Va multumesc!

A intrebat Gaie Adela

Raspunsul ales

avatar

Nacu Florin a raspuns pe 21.04.2012, 22:24

In sec XXI, intr-o tara cu pretentia de a accede in UE, cu demnitari anchetati zilnic, cu mici corupti arestati pentru diverse spagi, cum putem sa credem ca niste civili (cu putere de control numai asupra firmei respective), te-au putut determina sa faci declaratii (scrise si semnate), impotriva vointei tale.
Abuzul , mi se pare ca TU l-ai facut, acceptand implicarea intr-o astfel de situatie!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Mihai Agavriloaiei a raspuns pe 20.04.2012, 09:56

Daca au venit inspectorii in timp ce stateati de vorba cu seful , de unde stiau ei ca nu erati un client sau un partener de afaceri care sta de vorba cu seful . Cum au spus si colegii mai sus, povestea asta e cusuta cu ata alba. Ceva nu se leaga.

Sursa: http://www.activmob.blogspot.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Horea Andrei Bortan a raspuns pe 20.04.2012, 04:13

Nu va suparati ca pun o intrebare chiar naiva. Cine v-a obligat sa scrieti declaratia? Ce, statea politia cu pistolul la ceafa Dumneavoastra? Si in ce calitate ati dat acea declaratie?
Nu, ei nu au avut dreptul sa faca ceea ce au facut, iar dumneavoastra aveati tot dreptul (ba chiar si obligatia morala fata de acel patron cu care nu aveati nici o legatura) sa iesi din camera trantind usa in nasul inspectorilor.

Si va corectez. Partea cea mai tare nu e ca v-au dictat ce sa scrieti. Partea cea mai tare este ca ati scris.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Marius M a raspuns pe 22.04.2012, 13:20

ooooooooooooo da inspectori de la ITM sunt tare increzuti si aroganti si nu prea le pasa de abuz , un prieten al meu a fost abuzat si a primit o amenda grasa dar ulterioar a castigato in instanta

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar


avatar

Adriana Maria Boboc a raspuns pe 20.04.2012, 19:53

Dumneavoastra nu erati obligata sa completati declaratia domnilor de la ITM,daca dumneavoastra nu vreati sa o completati aceea declaratie puteati foarte frumos sa intoarceti spatele si sa plecati.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Ionut Popescu a raspuns pe 20.04.2012, 17:40

Daca v-au facut sa scrieti si o "declaratie" dictata, probabil ca si-au frecat mainile de bucurie ca mai pot scoate ceva bani de la patron prin santaj... Nu trebuie sa va mirati, traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. Tot ce puteti face, este sa depuneti o plangere la ITM, desi "corb la corb nu-si scoate ochii..."

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Ionut Andrei Tugui a raspuns pe 20.04.2012, 10:33

Parerea mea este ca , acesti inspectori erau in foame de bani, dar in fine. Parerea mea este ca dupa ce sau legitimat si tiau cerut acest lucru sa faci, moral vorbind trebuia sa ii refuzi si daca ai fost obligata cumva sa dai acea declaratie, eu asi fi cerut sa vorbesc cu un superior in vederea clarificarii situatiei. Acum depinde ce sa intamplat un birou mai concret deoare ce nu ai dat mai multe amanunte. Asi fi curios daca ai vorbit cu patronul dupa plecarea lor. Privind lucrurile din afara, sa nu fim ipocriti zicand ca nu e normal ce ai patit, in fond ei nu sunt singuri ce fac abuzuri. Asia ca iti propun ca pe viitor de vei mai pati ceva de acest gen, sa fii cu capul pe umeri si cu minimul respect fata ne bosibilul angajator si sa nu dai declaratii de acest gen fara a fi in cunostinta de cauza si fara a avea vriun drept. Te sfatuiesc sa incerci sa iei legatura cu superiori lor, sau metoda mea preferata chem un agent de politie si ii acuz de abuz in serviciu. In fine pentru a face asta e necesar sa ai o mica dovada si eu cam stiu com sa o obtin, dar in principiu ai mare grija ce mai faci pentru a evita eventuale neplaceri. Bafta

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Sorin Bologa a raspuns pe 20.04.2012, 10:49

Patronul e urmarit de cineva; cauta sa-i dea amenda; nu a dat cat trebuia!

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Herczeg Kalman a raspuns pe 20.04.2012, 08:47

Cred ca povestea este cusuta cu ata alba din partea celor de la ITM!Eu sincer le apretam pantalonii cu niste suturi in cur!Din punct de vedere penal se numeste santaj!

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello