Intrebare rezolvata

avatar

Ce materiale se pot folosi in injectia de bunuri de larg consum colorate in masa ?

A intrebat Ioan Dorel

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 13.02.2012, 14:15

Producerea de bunuri de larga utilizare, din materiale plastice este ,in general , grupata in doua categorii: produse pentru ambalaje alimentare si produse pentru uz menajer, ca recipienti pentru diferite chimicale sau pentru constructii, design etc. Trebuie avut in vedere,insa, faptul ca toate produsele care vin in contact cu alimentele trebuiesc facute din polimeri ecologici. Polimerii , neecologici, au ca efect, prin actiunea directa ( descompunere, etc) sau prin compusii pe care-i contin ca aditivi ( coloranti, plastefianti, agenti de prelucreare, stabilizatori, etc) contaminarea cu acesti produsi toxici a alimentelor pe care ar trebui sa le protejeze !!! Din categoria polimerilor ecologici cei mai utilizati sunt polietilena si polipropilenea, NU POLISTIRENUL SAU PVC-ul!!! care sunt toxice!!! O sa spuneti ca tavitelele de de polistiren se folosesc, dar va rog sa observati ca acestea sunt protejate cu o folie de polietilena. Iar alte tipuri de folii sunt , de fapt,de tip multi start, ceea ce este cu totul altceva. Atrag atentia ca ,in nici un caz pentru ambalajele alimentare, nu se folosesc mase plastice reciclate care contin o multitudine de compusi toxici si infectiosi. Colorantii in masa , fie ei minerali sau organici sunt in general toxici si difuzeaza in timp, din polimeri cu efecte dezastroase! Si , acum cu riscul ca va dezamagesc, fac observatia ca, prelucrarea maselor plastice este o stiinta de sine statatoare si ea nu se face dupa ureche, punand in pericol viata unor oameni.

Sursa: Research and Engineering Centre

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Josef Wilhelm a raspuns pe 12.02.2012, 19:54

cred ca aceasta problema este reglementata de lege ce materiale puteti injecta.

la mediu va poate spune exact  sau cautati pe google.

http://www.ghidafaceri.ro/vanzari/polietilena-de-inalta-densitate

Sursa: www.sanowin.de

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Mustata Liliana a raspuns pe 13.02.2012, 13:04

materiale care pot fi injectate in matrite:
_ pehd polietilena de inalta densitate
- polipropilena
- poliamida
- pvc
toate sub forma de granule in amestec cu macinatura
nu exista nicio lege care sa va interzica sau va spuna cu ce materiale sa lucrati - totul tine de specialistii pe care ii aveti - prelucrarea maselor plastice

pentru mai multe informatii contactati-ma

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello