Intrebare rezolvata

avatar

Este eficienta incalzirea cu plasme termice ?

Este eficienta incalzirea cu plasme termice ? Detin un spatiu comercial format dintr-o incapere de 11,5 x 3 m, un birou de 3 x 2,5 m si un grup sanitar de 4,5 mp.

Ce solutie de incalzire recomandati ?

A intrebat Arbesti Mihai

Raspunsul ales

avatar

Iulian Romascu a raspuns pe 14.11.2011, 13:48

intrati si pe site-ul nostru www.conanprod.bizoo.ro  - rubrica panouri radiante. Avem prezentate cateva modele si cu suprafetele acoperite.  Eficienta depinde de izolarea spatiului dvs. si nu numai.

Sursa: www.conanprod.bizoo.ro

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Nick Mandi a raspuns pe 12.11.2011, 13:17

puteam sa dau scris ca cineva intreaba si altcineva da raspnsul si indica un sit, oare se cunosc cele doua persoane,asa ar fi normal dar tare mi se pare a oublicitate gratis nu scriam dar mie mi sa refuzat o intrebare despre ienupar si nu mi sa aprobat si ma aburit d-l stoleru cu un raspuns deviat si disimulat doar o sa inteleg eu ceva despre ceva ce nu zice nimic

Voteaza:   1 2 Raporteaza abuz


avatar

Aurel Cozma a raspuns pe 12.11.2011, 22:16

Parca toti ar avea dreptate !

Voteaza:   1 2 Raporteaza abuz


 

avatar

Cornel Sfetcu a raspuns pe 14.11.2011, 22:32

Parerea fabricantilor:
Cedarea de caldura a elementelor de incalzit se realizeaza prin radiatie termica in infrarosu. Miezul revolutionar este o rezistenta termica nemetalica. Acesta produce radiatie termica, cu un randament ridicat fara electrosmog. Transmiterea caldurii se face fara pierdere de energie.Undele termice realizate electromagnetic transmit energia termica direct (imediat) si fara pierderi de transport catre toate corpurile solide din zona de radiatie. Transferul termic prin radiatie electromagnetica din gama infrarosu este Radiatia termica. Acest transfer se poate face in vid sau in medii optice transparente la radiatia infrarosie.Incalzirea uniforma a camerei - Sistemele clasice de incalzire functioneaza pe principiul recircularii aerului. Panourile de incalzire cu infrarosu nu incalzesc aerul ci radiaza caldura in intreaga incapere, incalzind corpurile din camera (peretii, mobila, persoanele), care la randul lor radiaza si ele caldura.In timp ce o mica parte a fluxului de caldura este reflectata (aproximativ15%), restul fluxului de caldura, de aproximativ 85%, este absorbit de catre obiectele intalnite. In acest moment al procesului, energia de radiatie este transfomata in energie de incalzire (obiectele incep sa se incalzeasca) iar in momentul in care temperatura lor este mai mare decat a aerului din incapere, caldura este transmisa prin convectie , aerul este incalzit de catre obiecte.
Aerul se incalzeste uniform, diferenta intre podea si tavan fiind aproape imperceptibila (1-2 grade). Este acelasi mod prin care soarele incalzeste pamantul. In cazul sistemului clasic aerul se incalzeste langa elementele caloriferului, se ridica, se repartizeaza in intreaga camera si cand se raceste coboara pe peretele opus, intorcandu-se la sursa. Astfel intre aerul de la nivelul podelei si cel din partea superioara aprare o diferenta de pana la 10 grade. Podeaua este rece in pofida aerului cald din camera si nu permite incalzirea uniforma, necesitand consum suplimentar de energie pentru a fi incalzita. Un alt dezavantaj al sistemului de incalzire prin calorifere este acela ca usuca aerul din camera si favorizeaza circulatia prafului.Emisia de radiatii se realizeaza uniform pe toata suprafata panoului, caldura fiind distribuita in mod egal, fara fluctuatii. Astfel se evita fluctuatiile de aer cald-rece ce produc praf.Avantajul este faptul ca nu exista pierderi de energie.Caldura se simte dupa cateva minute. Sistemul are nevoie de doar cateva minute pentru a ajunge la randamentul maxim. Procesul este similar cu expunerea la razele soarelui.

Parerea personala:NU!
Radiatia la temperaturi mici= consum mare.
in plus...
Chiar doriti sa va expuneti la mai multa radiatie decat in mod normal?
Chestia cu soarele este OK.....dar razele dansului mai trec prin oarece straturi.
Incercati sa vedeti cam cati fabricanti va ofera spectrul complet de radiatie al plasmei! Eu n-am gasit nici unul pana acum! Poate sar catre microunde....


Voteaza:   1 2 Raporteaza abuz


avatar

Gheorghe Serbanescu a raspuns pe 12.11.2011, 12:47

DA.

Voteaza:   1 3 Raporteaza abuz


avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 13.11.2011, 18:34

Investitia este mult prea mare . Solutia electrica cea mai facila si economicoasa este cu convectoare electrice .

Sursa: CISA Consulting, office @cisa.info.ro , www.cisa.info.ro , www.cisa.bizoo.ro

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz


avatar

Zoltan Kelemen a raspuns pe 12.11.2011, 11:41

Buna ziua,
Intrati pe www.instalatii-incalzire.pro si acolo gasiti tot ce doriti la preturi de importator.
Calitate Germana.-Economic.

Voteaza:   1 4 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello