Intrebare rezolvata

avatar

Care sunt pasii pentru o afacere cu deseuri ?

Vreau sa incep o afacere cu deseuri (cartoane, peturi, sticla).

Ce capital imi trebuie si care ar fi sansele de a obtine fonduri europene, avand in vedere ca nu dispun decat de terenul pe care as incepe afacerea ?

A intrebat Simona Munteanu

Raspunsul ales

avatar

Octavian Pop a raspuns pe 1.10.2011, 15:09

Intrebarea dvs implica un domeniu de interes major, atat in prezent cat mai ales in viitor; Pentru a putea numi aceasta activitate o afacere, trebuie sa aveti in vedere modalittile de colectare a materiei prime, in cazul dvs. deseurile, modul in care depozitati aceasta materie prima, partea de procesare si valorificare a materiei prime - este necesara o sortare, tocare, ambalare si distribuire catre clientii dvs. care preiau deseurile de la dvs. pentru a le procesa in continuare.
Pentru a vedea componentele unuii astfel de proces, trebuie sa va stabiliti parametrii de functionare prin realizarea unui studiu de fezabilitate, pentru zona pe care doriti sa o acoperiti. Toate cheltuielile sunt importante, incepand cu nr. de presoane angajate, transport, si terminand cu amenajarea terenului, constructii si utilaje necesare, consum de utilitati, - energia electrica fiind unul din cele mai importante consumuri- astfel veti putea vedea daca exista sau nu o rentabilitate a afacerii.
Sunt firme specializate in furnizarea utilajelor pentru astfel de investitii; sumele vehiculate nu sunt deloc mici;
Exista de asemeni astfel de centre care sunt in functiune, realizate de consilii judetene....unde puteti afla amanunte.
Va doresc sa reusiti sa faceti locul in care traiti un loc cat mai curat!

Sursa: www.structuri-constructii.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 1.10.2011, 11:33

Fondurile europene se obtin pentru o societate care a incheiat anul financiar pe profit si indeplinirea unor indicatori speciali. Daca acesta societate nu exista inca.... nu puteti cere fonduri decat daca cumparati una sau... la anul! In afara de asta este important sa specificati daca ,pur si simplu adunati deseurile mentionate sau doriti sa le si tocati si sa le vindeti in aceasta forma. In acest caz instalatiile sunt destul de scumpe si procesul este mai complex. Daca reveniti cu amanunte putem discuta. Success!!

Sursa: Research and Engineering Centre

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Sorin Bologa a raspuns pe 30.09.2011, 14:52

aveti nevoie de autorizare de la Min. Mediului.

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Tampa Maria Geta a raspuns pe 1.10.2011, 08:05

Buna ziua .. din start va spun ca nu are rost sa va ganditi la fonduri .. trebuie sa o faceti cu forte proprii ..sau deloc.
Aveti nevoie de autorizatie PFA II apoi de avizele de mediu-pompieri
Contracte (la cine ve-ti da aceste deseuri colectate)
De o masina de transport (optional - se poate si inchiria)
Sa va ridicati hala (depozitul) ...etc dar numai cu forte proprii , Mult Succes!!!

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 30.09.2011, 20:12

Fondurile europene se acorda in regim de rambursare; fara a dovedi capacitate manageriala si financiara nu puteti avea sperante in accesarea acestora.
Va puteti gandi totusi la un proiect derulat pe o firma debutant cu o schema de finantare in care 50% sa fie componenta nerambursabila (fonduri guvernamentale) si 50% credit bancar. Pentru a creste sansele aprobarii cererii de finantare ar trebui totusi ca minim 15% din buget sa fie din surse proprii si doar 35% din credit
Succes

Sursa: CISA Consulting, office @cisa.info.ro

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello