Intrebare rezolvata

avatar

De unde pot achizitiona materia prima pentru obtinerea polistirenului expandabil ?

A intrebat Radu Lucaciu

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 21.07.2011, 11:06

Granulele de polistiren folosite pentru obtinerea polistirenului expandat contin in ele cantitati potrivite de butan,introdus acolo inca din momentul polimerizarii stirenului,adica la temperaturi joase care favorizeaza acest proces de solubilizare butan/polimer. Dar la introducerea acestor granule intr-un spatiu incalzit, acestea se inmaoie si gazul incepe sa se dilate creind numeroase bule, care confera produsului aspecul cunoscut. In general instalatiile de fabricare a polistirenului expandat au doua trepte, si anume: o faza de preexpandare si una de expandare finala.Se poate obtine si polimer extrudat, in care gazul de expandare se introduce in polimerul topit intr-un extruder special. Granulele de polistiren destinate expandarii se obtin de la marile societati care fabrica polistirenul,in general. Si in tara noastra ,la Onesti/ Arpechim se facea asa ceva odata. In Europa se poate cere de la BAYER, DSM,SANDOZ, BURGAS,etc. Dar un banc spune asa: D-zeu a facut cerul si pamantul! restul l-au facut ... chinezii! Asa ca intrati pe site-ul ALIBABA, alegeti China si formulati comanda.Va trebuie un specialist pentru aceste instalatii pentru ca, mai nou se fabrica sI polistiren extra light care aduce f. mari profituri. Cine stie carte... are parte! Succes!

Sursa: Research and Engineering Centre

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Claudiu Tanase a raspuns pe 20.07.2011, 17:45

Cauti in primul rand utilajele de produs polistiren - de obicei furnizorii de utilaje va pot da si firma de unde sa luati materia prima , daca nu chiar de la ei

succes
http://www.taclus.ro

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello