Intrebare rezolvata

avatar

Ce implica deschiderea unei firme de birotica papetarie?

Doresc raspunsuri referitoare la costuri aproximative si la tot ce este necesar pentru ca sa pot incepe afacerea. NU MA REFER L DISTRIBUTIE,ci doar la activitatea de comercializare.Nu dispun de foarte multi bani.Pot sa infiintez AF sau SRL?Cred ca ideal ar fi ca sediul sa fie pe langa scoala,liceu.Dumneavoastra ce credeti?

Va multumesc!

A intrebat Nica Gina

Raspunsul ales

avatar

Paul Buica a raspuns pe 5.09.2008, 21:59

Cat costa veti afla numai dupa ce veti intocmi un Business Plan si un Cash Flow realiste.

Veti a afla astfel de cati bani aveti nevoie pentru demararea activitatii si pentru sustinerea ei financiara un timp determinat pana incepe sa devina autoportanta si apoi sa inregistreze profit.

Intocmirea Business Plan-ului si Cash Flow-ului poate lua ceva timp pentru ca trebuie sa va documentati serios in domeniul pe care doriti sa-l dezvoltati si in domeniile conexe (personal specializat, furnizori, distribuitori, transporturi) dar va diminueaza considerabil riscurile financiare dupa ce ati demarat afacerea.

Ganditi-va din timp la sursele de finantare si la costurile acestora pentru ca trebuiesc incluse in planul Dvs. de afacere, la cheltuielile cu personalul lucrator si la un sistem de promovare salariala si profesionala, la furnizori, etc.

Planificarea este absolut necesara pentru orice tip de afacere. Cei care nu o fac isi asuma toate riscurile posibile. Cei care o detaliaza pana la cel mai mic amanunt isi apropie succesul. Cu cat ai o planificare mai realista cu atat esti mai... norocos in afaceri.

Am recomandat tuturor celor care pornesc la drum acest lucru pentru ca numai asa iti poti cladi o afacere puternica si pe termen lung.

Va doresc succes deplin!

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Marian Zaharia a raspuns pe 5.09.2008, 17:28

va raspund succint( un raspuns exact sau complet nu se poate) pentru distributie si nu pentru magazin.
incepeti ca orice afacere- cu studiu de piata, apoi faceti un plan de marketing- acestea, la o firma de specialitate costa intre 1000 euro minim si se poate ajunge si la 100.000. euro dar nu cred ca e cazul, in functie de mai multi factori printre care si aria geografica supusa analizei. Necesar sa porniti afacerea nu va poate costa mai mult de 25.000 euro fara a lua in calcul baza logistica( chirie spatiu, transport etc).
PENTRU MAI MULTE DETALII REFORMULATI PUNCTUAL INTREBAREA!

Sursa: www.autorizatii.cabanova.ro

Voteaza:   6 0 Raporteaza abuz


avatar

Carmen Petrescu a raspuns pe 6.09.2008, 07:46

Trebuie sa infiintati un SRL, avand acest obiect de activitate.

Pentru a infiinta societatea comerciala trebuie sa intocmiti si sa depuneti un dosar la Registrul Comertului; acesta va va elibera certificatul de inmatriculare al societatii.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- dovada rezervarii de denumire a societatii;
- dovada actului de spatiu;
- declaratie pe proprie raspundere a asociatilor si administratorilor,
- cazierele fiscale ale acestora;
- specimen de semnatura,
- dovada depunerii capitalului social,
- actul constitutiv al societatii;
Toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.
In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a va ocupa de intocmirea dosarului puteti imputernici o alta persoana; e bine sa fie o persoana cu studii juridice, de preferinta un avocat sau un consilier juridic.
Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3 zile va puteti ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara.

In principiu, daca va descurcati singur cu actele, pentru a le depune la Registrul Comertului, va costa: taxele care se vor plati acolo (aproximativ 400-500 lei) si actul constitutiv al firmei care trebuie atestat de un avocat (aprox. 200-250 lei) SAU certificat de un notar (poate costa mult mai mult deoarece acesta percepe si TVA).

SUCCES!

Sursa: http://www.topavocat.ro/cabinet/79-Carmen-Petrescu

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello