Intrebare rezolvata

avatar

Vreau sa imi deschid o mica afacere. De ce autorizatii am nevoie?

Magazin tip bazar, fara produse alimentare, cca 5 m2.

A intrebat Balaceanu Sorin

Raspunsul ales

avatar

Carmen Petrescu a raspuns pe 2.09.2008, 16:37

Trebuie sa infiintati un SRL, avand acest obiect de activitate.

Pentru a infiinta societatea comerciala trebuie sa intocmiti si sa depuneti un dosar la Registrul Comertului; acesta va va elibera certificatul de inmatriculare al societatii.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- dovada rezervarii de denumire a societatii;
- dovada actului de spatiu;
- declaratie pe proprie raspundere a asociatilor si administratorilor,
- cazierele fiscale ale acestora;
- specimen de semnatura,
- dovada depunerii capitalului social,
- actul constitutiv al societatii;
Toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.
In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a va ocupa de intocmirea dosarului puteti imputernici o alta persoana; e bine sa fie o persoana cu studii juridice, de preferinta un avocat sau un consilier juridic.
Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3 zile va puteti ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara.

In principiu, daca va descurcati singur cu actele, pentru a le depune la Registrul Comertului, va costa: taxele care se vor plati acolo (aproximativ 400-500 lei) si actul constitutiv al firmei care trebuie atestat de un avocat (aprox. 200-250 lei) SAU certificat de un notar (poate costa mult mai mult deoarece acesta percepe si TVA).

SUCCES!

Sursa: http://www.topavocat.ro/cabinet/79-Carmen-Petrescu

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ion Vinca a raspuns pe 2.09.2008, 20:51

Fata de cele spuse de doamna Petrescu tin sa adaug ca puteti infiintaq si o intreprindere familiala , intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata . Toata documentatia o obtineti de la registrul comertului. Pentru PFA si intrepr. familiala se cere calificare in meserie si nu aveti dreptul la angajati . La intreprinderea familiala ( care pare cea mai apropiata nevoilor dumneavoastra ) nu se cere calificare , aveti dreptul sa angajati. In ceea ce priveste formalitatile celelalte nu sunt mari diferente intre ele.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello