Intrebare rezolvata

avatar

Trebuie sa am atestat (experienta) pentru a confectiona si comercializa bijuterii ca PFA?

Buna ziua! Am inteles ca pentru a putea vinde bijuteriile confectionate de mine trebuie sa fiu PFA.

Printre cerintele pentru a obtine PFA scrie ca  persoanele fizice  pot desfasura activitati economice in mod independent daca indeplinesc cumulativ conditii precum :"calificarea (pregatire profesionala sau, dupa caz, experienta profesionala) necesara pentru a desfasura activitatea economica pentru care se solicita autorizatia;".

Am studii universitare finalizate in economie, dar nu am experienta in domeniu si mi-ar placea foarte mult sa pot obtine beneficii financiare din acest hobby-ul. As dorii sa stiu daca e intr-adevar necesara experienta si daca da, cum trebuie sa procedez? Va multumesc!

A intrebat Crisan Ramona

Raspunsul ales

avatar

Aurel Cozma a raspuns pe 29.08.2008, 09:39

Buna ziua,

Aveti in continuare cateva detalii privind procedurile de infiintare a intreprinderilor:

Reglementare
Vechea reglementare:
Legea 300/2004 prevedea doua forme de organizare, respectiv persoanele fizice autorizate si asociatiile familiale,

Noua reglementare
OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 328 din 25 aprilie 2008.

potrivit noilor reglementari, acestea sunt:
- persoana fizica autorizata (PFA), persoana fizica autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca;

- intreprinderea individuala, intreprinderea economica fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica;

- intreprinderea familiala, intreprinderea economica fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica impreuna cu familia sa.

Spre deosebire de persoana fizica autorizata si intreprinderea familiala, care nu pot angaja alte persoane cu contract de munca,

intreprinzatorul persoana fizica titular al intreprinderii individuale are dreptul sa faca acest lucru.

Pana la aparitia OUG nr. 44/2008, inmatricularea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale in registrul comertului si inregistrarea fiscala a acestora se facea pe baza autorizatiei emise de primaria competenta

OUG nr. 44/2008 a stabilit preluarea in intregime de catre registrul comertului a procedurii de inregistrare si de autorizare a persoanelor fizice autorizate, a intreprinderilor individuale si familiale, prin directorii oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale.

Exceptii de la OUG 44/2008

OUG nr. 44/2008 nu se aplica profesiilor liberale si activitati economice a caror desfasurare este organizata si reglementata prin legi speciale. In plus, OUG nr. 44/2008 nu se aplica acelor activitati economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restrictii de desfasurare sau alte interdictii.


Mai multe detalii puteti afla de pe:

http://bloguri.dailybusiness.ro/marius-vicentiu-coltuc/juridic/noua-pr...

Succes,

Sursa: Europrogram, office@europrogram.ro

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Marian Zaharia a raspuns pe 6.09.2008, 13:17

fa un curs atestat, 300 ron, si mergi la primarie sa te inregistregi, restul afli acolo, cate bordee atatea obicee.

Sursa: http://www.autorizatii.cabanova.ro

Voteaza:   5 0 Raporteaza abuz


avatar

Ion Vinca a raspuns pe 29.08.2008, 19:37

Conform O.G.44 /2008 PFA si intreprinderile familiale , pentru a fi autorizate , trebuie sa aiba calificare pentru activitatea pe care o desfasoara.Din cate stiu , pentru intreprinderea individuala nu e necesara calificarea. Mai multe informatii la Reg. Comertului.

Voteaza:   4 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Intrebari in Bijuterii, Optice

Axello