Intrebare rezolvata

avatar

De ce acte am nevoie pentru a deschide un magazin de jucarii?

Intentionez sa deschid un magazin de jucarii ai as vrea sa stiu cam de ce acte am nevoie. Jucariile vreau sa le aduc din India si Indonezia.

Stiti cumva despre taxele vamale si cum se procedeaza?

A intrebat Velicu Ema

Raspunsul ales

avatar

Gabriela Boroleanu a raspuns pe 3.08.2008, 23:27

Ati ales un obiect de activitate foarte dragut.La inceput trebuie sa constituiti o societate comerciala cu raspundere limitata8(SRL0,forma cea mai indicata.Toate detaliile despre ce documente trebuiesc depuse atat pentru infiintarea firmei cat si pentru avize le obtineti de la Oficiul Registrului Comertului.Va costa aproximativ 1500 ron,totul daca apelati la serviciile unui avocat/consilier juridic,iar daca va ocupati personal de aceste demersuri suma s-ar putea injumatati.Autorizatia de functionare o luati de la Primarie,in momentul cand deja aveti spatiul amenajat si pe punctul de a incepe activitatea.Produsele importate din tari NON EURO sunt supuse taxarii vamale ,si se plateste TVA-ul la intrarea in tara.Marfa trebuie sa aiba factura si certificat de calitate ,sa mai rezulte ca nu sunt confectionate din materiale care prezinta risc pentru sanatatea si viata copiilor.Aceste acte trebuiesc traduse.Problema este simpla,apelati la un comisionar vamal si acesta se ocupa de tot ceea ce este necesar,nu trebuie sa va faceti prea multe griji,cel putin la inceput,apoi cu timpul va acomodati,invatati si le faceti personal.
Va doresc mult succes.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Bundy Otto a raspuns pe 3.08.2008, 23:02

pentru a deschide un magazin de jucarii trebuie mai intai sa-ti infiintezi o firma sau PFA( presoana fizica autorizata. In primul caz afli de ce acte ai nevoie atat pentru infiintarea firmei cat si pemntru magazin la Camera de Comert si Industrie din resedinta de judet in care locuiesti, iar in cazul al doilea, de la primaria localitatii in care domiciliezi.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello