Intrebare rezolvata

avatar

Ce sfaturi imi puteti da legat de firmele de paza si protectie?

Doresc sa deschid una. Locuiesc in Germania si doresc sa deschid o firma de paza si protectie in Romania, deoarece am ceva experienta capatata in armata.

Ma intereseaza in afara S.R.L-ului normal ce acte imi mai trebuiesc ? Cum sa incep sa am si clienti la ceea ce o sa fac?

A intrebat Marian Marian

Raspunsul ales

avatar

Paul Buica a raspuns pe 8.08.2008, 17:31

Depinde la ce fel de companie va ganditi.

Exista foarte multe firme de paza cu angajati care nu pot impresiona nici macar un porumbel cu tonfa din dotare – nici daca invata s-o manuiasca. Aceste firme au pur si simplu paznici de zi si de noapte ca pe vremuri si piata este destul de ocupata.

O companie de protectie inseamna in opinia mea cu totul si cu totul altceva. Vorbim de aspectul atletic al angajatilor, de antrenamente permanente cu un profesor specializat (preferabil un Sensei cu ceva Dan-i in mai multe tipuri de arte orientale), de un nivel intelectual si moral al acestor angajati foarte bine pregatiti, de cunostinte de criminalistica si sociologie, de stiinta acordarii unui prim ajutor, de usurinta in comunicarea directa si cu mijloacele moderne de comunicare, etc.

Nu poti da oricui o arma pe mana chiar daca obtine permisul respectiv. Scopul este sa descurajeze potentialul infractor nu sa se sperie de el sau, mai rau, sa pactizeze cu acesta din teama sau din lipsa de constiinta. Altminteri sunt destui care cauta un loc de munca unde sa... stea de paza.

O companie de protectie este o entitate foarte bine organizata care actioneaza dupa o logistica pusa la punct. Cred ca de fapt asa ceva va doriti. Daca experienta Dvs. militara este apropiata de cea a trupelor speciale probabil ca stiti foarte bine ce anume aveti nevoie. Cat despre personal, acesta trebuie format si perfectionat permanent in conformitate cu scopul urmarit. Sunt o multime de tineri care practica sau au practicat una sau mai multe arte orientale si sunt atrasi de o astfel de activitate. Macar nu-i luati de la zero cu pregatirea fizica si cu o anumita atitudine necesara.

Pentru o astfel de companie este destul loc pe piata, as spune chiar ca odata cu dezvoltarea materiala a societatii creste si necesitatea unui serviciu profesionist in acest domeniu.

Va doresc succes deplin!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Carmen Petrescu a raspuns pe 21.08.2008, 17:53

Trebuie sa infiintati un SRL, avand acest obiect de activitate.

Pentru a infiinta societatea comerciala trebuie sa intocmiti si sa depuneti un dosar la Registrul Comertului; acesta va va elibera certificatul de inmatriculare al societatii.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- dovada rezervarii de denumire a societatii;
- dovada actului de spatiu;
- declaratie pe proprie raspundere a asociatilor si administratorilor,
- cazierele fiscale ale acestora;
- specimen de semnatura,
- dovada depunerii capitalului social,
- actul constitutiv al societatii;
Toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.
In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a va ocupa de intocmirea dosarului puteti imputernici o alta persoana; e bine sa fie o persoana cu studii juridice, de preferinta un avocat sau un consilier juridic.
Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3 zile va puteti ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara.

In principiu, daca va descurcati singur cu actele, pentru a le depune la Registrul Comertului, va costa: taxele care se vor plati acolo (aproximativ 400-500 lei) si actul constitutiv al firmei care trebuie atestat de un avocat (aprox. 200-250 lei) SAU certificat de un notar (poate costa mult mai mult deoarece acesta percepe si TVA).

SUCCES!

Sursa: http://www.topavocat.ro/cabinet/79-Carmen-Petrescu

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello