Intrebare deschisa

avatar

Care este procedura de import bijuterii suflate cu aur din Republica Moldova ?

Buna ziua.

Vreau sa deschid un magazin cu bijuterii dar care nu sunt din aur ci sunt doar aurite (suflate cu aur), ele vor fi aduse din Republica Moldova.

Abia sunt in procesul de deschidere a Srl-ului. Poate sa-mi spuna cineva care sunt urmatorii pasi si care este procedura de import, ce trebuie sa stiu ?

Va multumesc anticipat.

A intrebat Cziriak Nina

Raporteaza abuz Raspunde la intrebare

Raspunsuri

avatar

Gheorghe Imurluc a raspuns pe 3.02.2011, 16:01

Buna Ziua,
Daca bijuteriile sunt suflate(prin electroliza) nu sunt incadrate la capitolul 71 din tarif.In notele explicative se mentioneaza ca:
"Metalele dublate sau placate cu metale preţioase în sensul acestui Capitol, nu trebuie confundate cu metalele obişnuite acoperite prin electroliză cu metale preţioase, prin depunerea metalelor preţioase în stare de vapori, proiectarea sau imersiunea într-o soluţie de săruri de metale preţioase etc. Metalele comune astfel acoperite rămân clasificate la Capitolele corespunzătoare respectivelor metale, indiferent de grosimea stratului de metale preţioase."
Deci , daca sunt acoperite prin electroliza vor ramane incadrate la - bijuterii din metale comune , ceea ce inseamna ca nu sunt conditii speciale la import.
Insa va trebui sa dovediti ca aceste bijuterii sunt suflate cu metale pretioase prin procedeul de electroliza sau alt procedeu.
Daca sunt placate , exista anumite conditii de import.
Daca aveti certificat de origine vi se acorda preferinta tarifara si nu platiti taxe vamale ci doar TVA, in vama
Daca aveti nevoie de ajutor ne puteti contacta
O zi buna!

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello