Intrebare deschisa

avatar

Ce acte sunt necesare in cazul tranzactiilor online de orice natura ?

Buna ziua,
Vreau sa imi incep propria afacere insa am nevoie de cateva informatii.
Vreau sa dezvolt un site care va contine o baza de date comuna cu firme romanesti si straine de unde fiecare companie isi va alege un viitor partener de afaceri iar firmele respective vor plati online, o taxa anuala.

Ideea e ca vreau sa ma asigur ca repsect toate regulile tranzactiilor online, ca totul este legal si ca respect toate procedurile.

Intrebarea mea este legata de momentul in care un client strain, cu sediul in afara Romaniei, vrea sa fie inclus in aceasta baza de date, eu trebuie sa ii trimi un contract sau ceva de genul acesta? Necunoscuta mea este legata de actele ce trebuie sa reglementeze aceasta tranzactie, acte care sunt necesare pentru a contabiliza aceste tranzactii, aici este nedumerirea mea.

Nu stiu ce acte ar trebui sa cer sau sa ofer clientului pentru a putea spune ca totul este facut legal. Trebuie sa existe un contract in prealabil, o factura, o chitanta sau extrasul de cont sau mailul primit in urma tranzactiei online sunt suficiente ?

Va multumesc !

A intrebat Crutan Florin

Raporteaza abuz Raspunde la intrebare

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello