Intrebare rezolvata

avatar

Ce autorizatii sunt necesare pentru deschiderea unei spalatorii auto-self service?

Intentionez sa deschid o spalatorie auto self-service. Imi poate spune cineva de ce autorizatii am nevoie? Statia propriu-zisa va recicla in jur de 75% din apa.

Va multumesc.

A intrebat Rosca Sergiu

Raspunsul ales

avatar

Raluca Oana Mihalcea a raspuns pe 11.06.2008, 10:22

In primul rand daca nu aveti inca ridicatat constructia veti avea nevoie de acordul de mediu. Cu ajutorul acestuia veti obtine autorizatia de constructie a spalatoriei. Apoi veti avea nevoie de autorizatia de mediu pe baza careia puteti sa functionati dar si de autorizatia / avizul de gospodarirea apelor. Acordul de mediu si autorizatia de mediu vor fi eliberate pe baza unei documentatii intocmite de o firma de specialitate (si in aceasta problema va pot oferi o oferta sau va pot oferi consultanta) de catre agentia de protectia mediului a judetului unde va fi amplasata spalatoria iar avizul / autorizatia de gospodarirea apelor este eliberatata de asemenea pe baza unei documentatii intocmite de aceeasi firma care s-a ocupat si de cea de mediu si va fi eliberata de Sistemul de Gospodarirea Apelor din judet.
Daca mai aveti intrebari sau doriti sa mai aflati alte detalii referitoare la obtinerea autorizatiilor ne puteti contacta oricand la telefonul 0740 795 095 (Raluca).
Pentru o oferta legata de intocmirea respectivelor documentati de asemenea ma puteti contacta la numarul de mai sus sau la e-mail: tukit.consulting@gmail.com
Mult succes!

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Berardinelli Oscar a raspuns pe 2.06.2008, 12:47

TE POT AJUTA CU TOATE UTILAJELE DE CARE AI NEVOIE, NE OCUPAM IN PRINCIPAL DE UTILAJE SELF SERVICE SI AVEM EXPERIENTA SI UTILAJE SUPER PERFORMANTE. IN PLUS AVEM O PERIOADA DE REDUCERI FFFF MARI! WWW.BEAUTYCARSRL.COM
În primul rând sunt necesare avizele obligatorii pentru înfiinţarea oricărei societăţi comerciale (avizul certificând respectarea regulilor de prevenire şi stingere a incendiilor, avizul protecţiei sanitare, autorizaţia sanitar-veterinară, autorizaţia de mediu, autorizaţia din punctul de vedere al protecţiei muncii). În mod special în această activitate mai trebuie respectate prevederile Hotărârii nr.188 / 28.02.2002 pentru aprobarea unor norme privind condiţiile de descărcare în mediul acvatic a apelor uzate, publicată în Monitorul Oficial, partea I nr.187 din 20.03.200
Din punct de vedere al autorizării activităţii, exceptând domeniul protecţiei mediului, autorizarea se va efectua în baza declaraţiei pe propria răspundere ce se anexează cererii de înregistrare în Registrul Comerţului.
Conform "Procedurii din 20/12/2004 de autorizare a activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului", publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 31 din 11/01/2005, emisă de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, - Anexa 1 – LISTA activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului, unităţile cu staţii de vopsire sau spălare/epurare ape uzate au impact semnificativ asupra mediului şi este necesară obţinerea Autorizaţiei de mediu, care se emite de către autoritatea publică teritorială pentru protecţia mediului în a cărei rază se află amplasamentul, în conformitate cu prevederile cap. II secţiunea 1 din Legea protecţiei mediului nr. 137/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform art. 9 din procedură.

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 31.05.2008, 11:24

Autorizatia de mediu este piesa de baza in aceasta situatie.
Daca va aprovizionati cu apa din panza freatica (daca aveti propriul put de unde trageti apa), este necesara si aprobare de la A.N. Apele Romane (Directia din zona dvs.)
Succes

Sursa: Constantin Grigoras, CISA Consulting, www.cisa.info.ro, e-mail:office@cisa.info.ro

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello