Intrebare rezolvata

avatar

In cat timp trebuie inregistrata o firma noua la ITM ?

Buna seara,

Am o nelamurire legata de inregistrarea unei firme la ITM. Care este termenul in care trebuie inregistrata la ITM ?

Stiam de 60 de zile, dar nu stiu daca 60 de zile de la infiintare sau de la aparitia primul angajat ?

Astept si parerile dumneavoastra, multumesc !

A intrebat Mihai Pirjol

Raspunsul ales

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 18.02.2010, 10:36

Buna dimineata!
Conform H.G. 37/15.01.2010, contractele individule de munca trebuie inregistrate la ITM  cu o zi inainte de inceperea activitatii!Tot atunci se va inregistra si firma.Amenda este de 1500 lei pentru fiecare contract neinregistrat! Mare atentie!D-na Chirila nu tine cont de modificarile legislative!
Succese!

Sursa: www.DUPLICOMGRUP.bizoo.ro

Voteaza:   5 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Carmen Petrescu a raspuns pe 18.02.2010, 11:00

Buna ziua,
Domnul Ionel Popa are dreptate: nu se inregistreaza la ITM firma, ci contractele de munca ale angajatilor firmei.

Voteaza:   5 0 Raporteaza abuz


avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 18.02.2010, 11:39

PROCEDURI DE LUCRU PENTRU:


1. INREGISTRAREA CONTRACTELOR INDIVIDUALE DE MUNCA:1. pentru salariati romani:

- contractul individual de munca in 3 exemplare, carnetul de munca iar in cazul in care nu poseda carnet de munca, declaratie pe proprie raspundere ca nu are carnet de munca, copie dupa CI/BI, copie dupa certificatul de nastere si dupa actul de studii.

Termenul de inregistrare: 20 zile de la incheiere conform art. 1 din Legea nr. 130/1999 republicata.

2. pentru salariati straini:

- contractul individual de munca in 3 exemplare, copie dupa permis de sedere/autorizatie de munca.

Termenul de inregistrare : 20 zile de la incheiere

2. INREGISTRAREA UNEI SOCIETATI NOI:

- actele in copie si original de infiintare a societatii – act constitutiv, hotarare judecatoreasca de infiintare, certificat constatator (unde este cazul), certificatul de inregistrare fiscala si certificatul de inregistrare (CUI in 2 exemplare);

Nota: Inregistrarea unei societati noi se va face doar in situatia existentei primului angajat cu contract individual de munca. Mai sunt necesare 3 dosare si un biblioraft.

3. TRANSFER SOCIETATE DINTR-UN JUDET IN ALTUL :

3.1. pentru societatile care vin din alt judet la Bucuresti :

a. pentru societate : - actele in copie si original ale societatii – act constitutiv, hotarare judecatoreasca de infiintare, certificat constatator, certificatul de inregistrare fiscala si certificatul unic de inregistrare (CUI) si certificatul de inscriere mentiuni cu modificarea sediului social ;

b.pentru salariati : - 1 ex. din contractul individual de munca deja inregistrat, carnetul de munca certificat de catre ITM-ul judetului de unde provine, cu perioada cat societatea a figurat in evidenta acestui ITM, iar in cazul in care nu poseda carnet de munca, o adeverinta de vechime certificata de catre aceeasi institutie.

3.2. pentru societatile care se transfera in alt judet :

- adresa de inaintare intocmita de catre societate prin care se comunica data cu care se transfera de la ITM Bucuresti insotita de o copie a noului certificat unic de inmatriculare.

4. TRANSFER SOCIETATE DINTR-UN SECTOR IN ALTUL :- adresa de inaintare intocmita de catre societate prin care se comunica schimbarea sediului social insotita de o copie a noului certificat unic de inmatriculare.

5. IMPRUMUT CARNET DE MUNCA :

- cerere de solicitare a carnetului de munca pentru imprumutare ce se depune la primiri documente.

6. ACHIZITIONARE CARNETE DE MUNCA NOI :- adresa tip completata cu datele cerute ale salariatilor ce nu au carnet de munca se vizeaza de catre inspectorul/referentul ce are in evidenta societatea, dupa care se depune la Directia de Munca si Protectie Sociala a Municipiului Bucuresti.

7. INREGISTRAREA COMUNICARII DETASARII SALARIATILOR IN CADRUL PRESTARI DE SERVICII TRANSNATIONALE1. comunicarea privind detasarea salariatilor in cadrul prestari de servicii transnationale, se face in baza art. 6 al.1 din HG nr. 104/2007.
2. comunicare privind detasarea salariatilor straini pentru al caror acces pe piata muncii din Romania este necesara autorizatia de munca, art 18 alin 1 din OUG nr. 56/2007:

- comunicarea se va intocmi conform Anexei nr. 1 din HG nr. 104/2007 si se inregistreaza in 3 exemplare

Termen de depunere : cu minim 5 zile anterior inceperii activitatii salariatilor detasati pe teritoriul Romaniei, dar nu mai tarziu de prima zi de activitate.

8. INCETAREA CONTRACTELOR INDIVIDUALE DE MUNCA

- decizia de incetare a raporturilor de munca in 2 exemplare

- adeverinta de vechime intocmita de angajator in cazul in care salariatul nu detine carnet de munca sau lucreaza cu timp partial, in 2 exemplare.Termen de depunere: 5 zile de la data perfectarii actelor

Nota: adeverintele de vechime in munca se intocmesc numai de catre angajator, acestea fiind doar certificate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca .

9. ADEVERINTELE DE DETASARE A SALARIATILOR ROMANI

- adresele de solicitare/acceptare a detasarii in 2 exemplare

- adeverintele de detasare intocmite de societatea la care s-a efectuat detasarea , in 2 exemplare.Termen de depunere 5 zile de la data perfectarii actelor.

Nota: adeverintele de detasare se intocmesc numai de catre angajatorul la care a fost detasat salariatul, fiind doar certificate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca .


10. INTOCMIRE DUPLICAT CARNET DE MUNCA

- in cazul pierderii/furtului/deteriorarii carnetului de munca se va prezenta aprobarea de duplicat eliberata de DIRECTIA DE MUNCA SI PROTECTIE SOCIALA, adeverintele de vechime in munca, actele de identitate si actele de studii.

Voteaza:   6 2 Raporteaza abuz


 

avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 19.02.2010, 07:37

pai trebuie sa te ie dupa ultimele modificari legislative - http://www.cabinetexpert.ro/2010-01-25/hg-372010-aduce-modificari-impo...

Sursa: http://www.bagamare.ro/

Voteaza:   4 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello