Intrebare rezolvata

avatar

Cum se procedeaza pentru a primi dividende actiuni pe care le detin prin certificat de actionar ?

Detin din 1996 un certificat de actionar pentru 30 de actiuni la Avicola Crevedia.

Nu am primit pana acum nimic de la ei, care este procedura legala pentru a obtine dividende pentru aceste actiuni ?

A intrebat Anghel Irinel

Raspunsul ales

avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 30.01.2010, 13:09

simplu mergeti la caserie si va vor da ce vi se cuvine daca s a hotarat repartizarea profitului net contabil pe distribuire dividente , de ce va agitati asa mergeti la caserie unitatii de unde aveti actiiuniile si totul se va rezolva PASNIC si CIVILIZAT(eu deduc ca nu sunteti informat bine)
daca nu sunteti multumit mergeti la un broker sa vedeti cat va da pe ele, nimeni nu e obligat ca sa va umple buzunarul, asta e piata actiuniilor poate valora ceva sau poate sa nu valoreze nimic.

SANATATE!

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Mihai Georgescu a raspuns pe 30.01.2010, 10:41

Probabil acel certificat a fost eliberat de o Societate de Investitii Financiare (fostele FPP-uri) care acum se numesc SIF I, II, II, IV. Acolo ar trebui sa va interesati la SIF-ul care a emis acel certificat de actiuni. In cazul Dvs. este probabil vorba de SIF IV Muntenia ale carei date de contact le gasiti la acest link: http://www.sifmuntenia.ro/index.php?section=contact.
Cu stima,
Av. Mihai Georgescu - www.avocatgeorgescu.ro

Sursa: www.avocatgeorgescu.ro

Voteaza:   4 0 Raporteaza abuz


avatar

Calin Cocora a raspuns pe 30.01.2010, 12:29

In primul rand trebuie sa verificati daca societatea a raportat profit si modul in care este repartizat profitul in bilanturile anuale. Pentru asta va poate fi de folos monitorul oficial. Daca exista profit repartizat in dividende trebuie sa faceti demersuri ori la sifuri, ori direct la societate. E bine sa aflati daca Avicola Crevedia este in portofolilu unuia dintre sifuri.

Voteaza:   4 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Camelia Bercea a raspuns pe 30.01.2010, 15:15

      In mod normal Dvs.ar trebui sa stiti daca societatea respectiva a distribuit dividende in vreun an (acestea se distribuie DOAR daca societatea a avut profit si daca prin AGA s-a hotarat repartizarea din acest profit pe dividende) din Adunarea Generala a Actionarilor  (AGA) care se intruneste in fiecare an pana la 30 mai pentru a hotari privind rezultatul financiar al societatii.
     Comunicarea privind AGA este obligatorie .
     Deci oricare ar fi situatia , Dvs.  aveti dreptul ,ca actionar, sa cereti informatii privind situatia financiara a societatii pe perioada in care detineti certificate de actionar...si sa solicitati sa vi se plateasca dividendele care vi se cuvin (daca s-au distribuit, bine-nteles!)

Sursa: Expert contabil. /Consultant fiscal Ec.Bercea Camelia www.expcontfisc.aaz.ro

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz


avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 30.01.2010, 16:42

pai daca AGA a hotarat ca nu se dau dividende, atunci ... . cel mai bine este sa ii intrebi pe ei.

Sursa: http://www.pelarg.ro/

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello