Intrebare rezolvata

avatar

Cu ce sa incep si ce trebuie pentru o ferma de iepuri, avand 4000 mp de teren ?

Am cam 4000 mp de terem si as vrea sa fac o ferma de iepuri, dar nu stiu de unde sa incep.

Cam la ce cost sar ridica investitia si daca merita aceasta. Si cam ce pasi trebiue sa urmez.

Va multumesc.

A intrebat Petru Olar

Raspunsul ales

avatar

Ion Bradea a raspuns pe 4.01.2010, 15:23

Buna ziua,

In primul rand este necesar sa infiintati o firma. Apoi aveti nevoie de un adapost ptr. iepuri. Deci este necesar sa luati o autorizatie de constructia adapostului.
Investitia depinde de Dvs. Cat va tine buzunarul si cat de repede doriti sa aveti profit. Iepurii se inmultesc repede, deci puteti incepe cu cateva femele si unul sau doi masculi. Ii inmultiti si in 2-3 ani, aveti suficienti. Daca aveti deja un grajd sau un adapost, va sfatuiesc sa incepeti fara prea mari investitii.
Aveti habar de cresterea iepurilor? Daca nu gasiti de cumparat carti.
unele raspunsuri sau mai dat aici pe Bizoo:

http://megaajutor.bizoo.ro/cauta/iepuri/

Succes!

Voteaza:   6 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Adrian Balan a raspuns pe 5.01.2010, 09:22

In prima faza trebuie sa te interesezi de desfacere, cine si cati iepuri cumpara. Urmeaza studiul de fezabilitate si proiectarea pentru obtinere de fonduri europene nerambursabile. Dupa obtinerea finantarii urmeaza implementarea proiectului. Ultima faza spor la bani:)

Voteaza:   4 0 Raporteaza abuz


avatar

Olteanu Aurelia a raspuns pe 5.01.2010, 12:25

Buna ziua. In primul rand luati legatura cu directia sanitar veterinara de pe raza judetului de unde faceti parte si intrebati acolo ce acte vatrebuiesc. Trebuie sa aveti la dumneavoastra acte de proprietate , arenda sau concesiune dupa caz, sa aveti distanta necesara de 5000m departe de localitate si in rest va vor pune ei la curent cu ce va trebuie sa detineti mai departe. Succes! Cred ca se merita! Pentru cat costa investitia intrebati o firma de consultanta sau dupa ce explicati ce doriti unui maistru de santier si va poate estima costul la o valoare.

Voteaza:   4 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 4.01.2010, 23:44

Buna ziua,

Va sugerez  sa abordati urmatorii pasi :
1/  identificati posibilitatile  de abatorizare  si piata de desfacere (carcasa si eventual in viu)

2/  daca rezultatul de la punctul 1 este OK atunci informati-va temeinic cu privire la tehnologia cresterii iepurilor; identificati 1-2 ferme de iepuri si documentati-va la fata locului, discutati cu specialisti - ingineri zootehnisti si medici veterinari

3/  cand si aici lucrurile devin clare puteti sa treceti la elaborarea unui plan de afaceri ; identificati punctele de risc (tehnologic, financiar, piata, etc), proiectati mai multe variante ca dimensiune a start-up-ului, identificati alternative, formulati-va o strategie si un plan operational / tactic - cu succesiunea clara a activitatilor, cu un buget si un flux de numerar realist.

4/ cand sunteti sigur ca stiti ce aveti de facut, care sunt costurile si care sunt beneficiile asteptate puteti sa treceti la punerea in practica a business-planului, mai intai prin constituire firmei apoi prin  asigurare finantare si implementare investitie

Succes !   mi-as dori sa vad in galantare si carcase de iepuri : pentru diversificare si pentru faptul ca iepurii au o carne mai ”usoara”  decat produsele complementare

Sursa: Constant Grig;  CISA Consulting, office@cisa.info.ro ,  www.cisa.info.ro

Voteaza:   4 1 Raporteaza abuz


avatar

Lupan Marius Lupan a raspuns pe 5.01.2010, 07:44

Teren aveti suficient ,Putin mai multa alergatura o sa fie pentru actele firmei ,daca aveti un avocat va poate ajuta el cu actele ,daca vreti sa cheltuiti mai putin trebuie sa umblati dumneavoastra.Dupa acea cladirea ,faceti calculul ce va trebuie ca sa o ridicati ,adica materialele de constructie si cit va costa mina de lucru ,daca nu reusiti sa o construiti dv...,Pentru cladire  o sa va trebuiasca autorizatie de constuctie,Dupa acea cumparati cel putin 15-20 iepuroaice si 2-3 masculi Spun sa incepeti asa cu cel putin 15-20 femele pentru ca nu are rost sa faceti toate cheltuielile cu firma ,autorizatie de constructie,daca incepeti cu 5-6 femele ,acelea le puteti tine si intro camera undeva ,si nu aveti nevoie de toate cheltuielile astea,Cautati si niste carti pentru a va documenta  despre cresterea si imultirea lor.Va trebuie custi pentru ei ,le puteti confectiona si singuri,Daca aveti 20 femele si fata de 2 ori pe an cite 7-8 pui nu stiu exact ,de fiecare si puii la rindul lor ,faceti socoteala cum se inmultesc ei ,Dupa acea vine hrana ,care ei maninca in continu ,[ trebuie sasi toceasca  dinti din fata ] +tratamentele de care este nevoie pentru de ei.Daca cititi carti despre ei nu o sa fie greu de inmultit.Iar important este vinderea lor ,unde o sai vindeti pentru ca daca nu aveti unde sai vindeti ei consuma hrana in continu  si voi la rindul vostru trebuie sa o cumparati [ hrana].Succes si spor la treaba.

Sursa: Lupan marius

Voteaza:   4 1 Raporteaza abuz


avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 5.01.2010, 09:43

daca nu te descurci, ia legatura cu un consultant, si pote reusesti sa iei si niste fonduri nerambursabile. recomand http://www.finantare-proiecte.ro/

Sursa: http://www.bagamare.ro/

Voteaza:   4 1 Raporteaza abuz


avatar

Carmen Petrescu a raspuns pe 5.01.2010, 06:50

Trebuie sa infiintati un SRL, avand acest obiect de activitate.

Pentru a infiinta societatea comerciala trebuie sa intocmiti si sa depuneti un dosar la Registrul Comertului; acesta va va elibera certificatul de inmatriculare al societatii.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- dovada rezervarii de denumire a societatii;
- dovada actului de spatiu;
- declaratie pe proprie raspundere a asociatilor si administratorilor,
- cazierele fiscale ale acestora;
- specimen de semnatura,
- dovada depunerii capitalului social,
- actul constitutiv al societatii;
Toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.
In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a va ocupa de intocmirea dosarului puteti imputernici o alta persoana; e bine sa fie o persoana cu studii juridice, de preferinta un avocat sau un consilier juridic.
Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3 zile va puteti ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara.

In principiu, daca va descurcati singur cu actele, pentru a le depune la Registrul Comertului, va costa: taxele care se vor plati acolo (aproximativ 400-500 lei) si actul constitutiv al firmei care trebuie atestat de un avocat (aprox. 200-250 lei) SAU certificat de un notar (poate costa mult mai mult deoarece acesta percepe si TVA).

Sursa: http://www.afacerist.ro/firma/birou_de_avocat_carmen_petrescu_2558.htm...

Voteaza:   4 2 Raporteaza abuz


avatar

Diaconu Mariana Gabriela a raspuns pe 14.01.2010, 17:22

afacerea cu iepuri poate fii foarte buna! daca va place ideea de a creste animale e O.K.! dar stiti in ce va bagati? eu am intrat intr-o astel de afacere am luat 4 familii (40 de femele si 4 masculi) am o carte despre cresterea iepurilor si contact telefonic cu crescatorul de la care i-am achizitionat si spre marele meu noroc am gasit dupa saptamini de alergatura un veterinar care se pricepe le iepuri si fara sa-i vada! spatiul meu este mic (o bucatarie tranformata in "grajd!") Sfatul meu: incepeti cu putin, luati pt inceput doar o familie, ca de la teoria din cartea de cresterea iepurilor pina la practica e ceva distanta! sa nu ma intelegeti gresit: nu spun sa nu faceti aceasta afacere, dar iepurii sunt foarte sensibili si pot face boli care daca nu stiti sa le depistati va pot omori toti iepurii intr-un timp record! eu am fost la un pas! deci intii luati cartea in care vi se expun toate bolile si simtomele acestora si incepeti cu putini iepuri! din mic te faci mare! mie in 2 luni mi-au facut mixtomatoza, coccidioza (sau poate sau deranjat la stomac din cauza stresului suportat pe durata transportului) si unul a facut si riie in urechi! nu inseamna ca si dvs o aveti aceleasi probleme dar daca da, o sa faceti fata? cu o singura familie in mod sigur! si eu m-am descurcat intr-un final dar cita alergatura, veterinari care imi spuneu ca "sincer eu nu prea am avut de-a face cu iepuri! daca vad unu pe an!"... aveti mare grija , mult succes si MULT-MULT NOROC!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello