Intrebare rezolvata

avatar

Ce banci dau imprumuturi pentru societati nou infiintate?

Exista banci care nu tin cont de cifra de afaceri aceasta fiind inexistenta la societatile noi?

A intrebat Aldea Rudy

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 22.03.2008, 22:21

Sunt mai multe banci care acorda finantare pentru societati noi , dar am sa va recomand doar 3 , respectiv pe cele care, din experienta mea, ofera conditiile cele mai bune, si intr-un clasament desigur ... subiectiv.
Creditul Prima Afacere (IMM) de la Banca Comerciala Carpatica SA
Creditul este destinat clientilor care doresc sa demareze afaceri noi, sustinand initiativele si ideile noi de afaceri. Creditarea acestui tip de clienti se face pe baza unui plan de afaceri si/sau studiu de fezabilitate bine fundamentat, din care sa rezulte viabilitatea afacerii si crearea conditiilor de rambursare a creditului.
Banca acorda aceste credite pentru constituirea/ asigurarea capitalului circulant destinate realizarii obiectului principal de activitate (componenta A de imprumut) si pentru finantarea investitiilor (componenta B de imprumut) – respectiv achizitia de active necesare derularii activitatii curente.
Valoarea creditului se dimensioneaza in concordanta cu necesarul de fonduri al clientului/ proiectului. Suma unui credit pentru componenta A nu va depasi 100.000 lei, iar pentru componenta B nu va depasi 200.000 lei.
Perioada de creditare nu va depasi: - max. 2 ani pentru componenta A; - max. 5 ani pentru componenta B, cu posibilitatea acordarii unei perioade de gratie de max. 6 luni.
Aport propriu se solicita doar pentru componenta B si este de min. 15% din valoarea investitiei/ proiectului de investitii. Creditul se acorda doar in lei.

Credit pentru IMM-uri START UP de la BT
Banca Transilvania, una din cele mai dinamice banci romanesti, a lansat primul credit bancar din Romania destinat inceperii unei afaceri. Dorinta bancii de a sprijini activ spiritul intreprinzator local a dus la crearea acestui produs bancar nou, prin care orice idee viabila de afaceri poate deveni realitate, si anume: creditul Start-Up de la Banca Transilvania.
Caracteristicile creditului Start-Up pentru IMM: Creditul Start-Up este destinat investitiilor necesare firmelor nou infiintate, dar si a celor care functioneaza de nu mai mult de 6 luni. Noul intreprinzator trebuie sa acopere doar 25% din valoarea investitiei care se poate ridica pana la 35.000 RON. In varianta Start-Up Plus, valoarea finantarii se poate ridica chiar pana la 85.000 RON. Pentru a sustine cu adevarat nou-infiintata afacere, Banca Transilvania acorda o perioada de gratie pentru rambursarea creditului de pana la 6 luni, intreaga perioada de rambursare putand ajunge pana la 5 ani. Creditul poate fi acordat si utilizat pentru oricare dintre cheltuielile necesare demararii afacerii finantate, atat pentru investitii cat si/sau numai pentru capital de lucru, conform planului de afaceri prezentat.

Daca in zona in care este localizata afacerea exista si o sucursala / agentie a bancii PRO CREDIT BANK merita sa le deschideti usa pentru ca au un sistem de lucru mult mai flexibil si pragmatic decat multe alte banci.

Ca o regula generala in ce priveste accesarea cu succes a unui credit de start-up , trebuie sa prezentati un plan de afaceri convingator. CISA Consulting este una din firmele expert in acest domeniu si daca aveti nevoie de servicii de consultanta ... cu placere

Va doresc succes

Sursa: Constantin Grigoras, CISA Consulting, www.cisa.info.ro, e-mail:office@cisa.info.ro

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Gabriela Boroleanu a raspuns pe 21.03.2008, 21:40

In mod teoretic orice banca ar trebui sa de-a credite,dar din pacate situatia este alta.Eu iti recomand sa te adresezi la Raiffeisen bank,ei finanteaza firmele noi.,si acorda perioade de gratie de pina la 1 an.Este o banca mai flexibila si impune mai putine reguli,sunt convinsa ca vei gasi intelegere la ei. Din cite stiu si CEC-ul acorda credite,dar ei sunt mai exigenti,personalul este invechit si are ,, mentalitati".
Parerea mea este sa va adresati Raiffeisen Bank si sa solicitati un credit ipotecar in cazul cind aveti o locuinta proprietate,luati o suma suficient de mare care v-ar ajuta sa va rezolvati problemele,si nici nu trebuie sa justificati ce faceti cu banii.Ar fi mai simplu si cistigati timp.
Bafta

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


avatar

Iuliana Sara a raspuns pe 24.03.2008, 21:27

Buna ziua,

Incercati si http://www.opportunity.ro/. Stiu ca ei sunt mai flexibili decat bancile.

Iulia Sara, Career Counselor (GCDF), Trainer - Active Labs
Phone: (+4) 0365 429 618
Fax: (+4) 0365 810 513
Mobile: (+4) 0745 603 278
Email: iulia.sara@activelabs.ro
www.activelabs.ro

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello