Intrebare rezolvata

avatar

Cat de rentabila este o cultura de catina?

Mentionez ca detin terenul.

A intrebat Lia Voivod

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 6.12.2009, 10:04

Cultura de catina poate deveni f. rentabila daca se face conform normelor agricole UE, care va permite in plus si o intretinere si exploatare corespunzatoare. Problema este ca terenul sa nu fie "intoxicat"cu pesticide din alte culturi care ataca planta ,ii incetineste cresterea si ii micsoreaza productia. Problema grava este ca daca analizele pun in evidenta produsi de dezasimilatie ,provenind din pesticide, marfa nu va putea fi valorificata. In plus ,chiar daca, aceasta planta este destul de rezistenta ,este importanta si constitutia solului, pozitia terenului si chiar sursele de apa.( pe terenuri secetoase si la care levigatia este slaba pot aparea probleme.) Importanta este si specia de catina cu care infiintati cultura ,deoarece au aparut si specii ameliorate,care ofera productii mari si concentratii mai mari in nutrienti.

Sursa: Research and Engineering Centre

Voteaza:   6 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar


avatar

Liviu Sav a raspuns pe 6.12.2009, 14:57

Rentabilitatea unei afaceri este rareori data de ideea de la care se pleaca. Exceptand eventual situatia monopolurilor, in rest ideea trebuie transpunsa intr-un plan de actiune, dupa aceea trebuie gasite resursele, iar apoi se pune in aplicare planul si se fac ajustari.

Sunt o gramada de exemple de afaceri in care unii au succes, iar altii esueaza. Asa ca, faceti-va un plan, vedeti de ce resurse aveti nevoie si daca le puteti obtine. De abia apoi hotarati daca incepeti sau nu afacerea.

Terenul este doar una din resursele de care aveti nevoie. Mai aveti nevoie de seminte, ingrasamant, utilaje agricole specifice, angajati cu diverse abilitati, spatii de depozitare, bani, piata de desfacere, etc...

DIferenta intre a avea succes si a esua este data de detalii!

Sursa: BROKER de IDEI - http://www.BROKERdeIDEI.ro/

Voteaza:   4 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Josef Wilhelm a raspuns pe 12.12.2009, 12:59

Buna ziua,

desigur trebuie indeplinite mai multe criterii pt. o afacere si la o ferma vegetala se poti ivi multe situatii care trb. rezolvate cu maiestrie si pricepere.

Factorul principal care incheie o afacere este recolta buna si vanzarea ei, aici e bine daca ati avea piata asigurata cu contracte de lunga sau medie durata.

Eu va pot sfatui sa incercati si ideea unei alte culturi la fel de rentabila unde ati primii si contract pt. cumpararea recoltei sub forma fructe uscate.

Chiar si la prelucrarea fructelor in suc se poate gasi clienti.

http://www.anunturi-agricole.ro/anunturi-legume-si-fructe/fructul-feri...

http://www.anunturi-agricole.ro/anunturi-propuneri-de-afaceri/afacere-...

Va doresc succes!

cu stima

Josef Wilhelm

josefwilhelm@gmx.de
004916099729037

Sursa: http://www.bizoo.ro/sale_view.php?sale_id=286064

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello