Intrebare rezolvata

avatar

Cum pot tine contabilitatea unei II pe calculator si cum fac cu datoriile existente la furnizori ?

Se spune ca e usor sa tii contabilitatea unei II. Nu contrazic, dar imi explica si mie cum pornesc daca vreau sa tin contabilitatea pe calculator ? nu s-a tinut o evidenta amanuntita inainte.

Vreau sa lucrez intr-un program de contabilitate, dar nu stiu cum sa pornesc.

Ce fac cu marfa care este deja pe raft, cum fac cu datoriile deja existente la furnizori?

As dori sa stiu daca trebuie sa incep cu prima zi de activitate, dar e de foarte mult timp activa, e mai greu. Trebuie sa fac un inventar ?

A intrebat PAUL DUMITRU

Raspunsul ales

avatar

Star Bib a raspuns pe 4.11.2009, 12:07

Cel mai usor ar fi sa faca un inventar , produsele inventariate se introduc in program ca si stoc initial iar chitantele pe care le vei primi de la furnizori se vor introduce direct la plati furnizori , inconvenientul este ca la un moment dar cam orice program ar spune ca .... ai platit prea mult la un anumit furnizor .

O alta modalitate ar fi sa introduci facturile restante la care nu sa facut plata cu data achizitiei acestora , automat se va face un cont pentru respectivul furnizor si in momentul care vei plati se va scade din valoarea creditata . La registru de casa si raportul de gestiune vei pleca cu sold initial in urma inventarului .

Sursa: http://www.bibstar.ro/market_.html

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ion Vinca a raspuns pe 3.11.2009, 21:49

Nu  tin contbilitate  dar , am vazut pe net destule programe de contabilitate in partida simpla.
In  principiu , trebuie sa tineti urmatoarele : registrul de incasari si plati , registrul inventar ,jurnalul de vanzari ( chiar si pentru neplatitori de tva ) , jurnal de cumparari , note de intrare receptie , fise de magazie pentru formulare le cu regim special , fise de magazie pentru materii prime si materiale ( daca este cazul )
Repet ca nu am  tinut contabilitate si deci nu am folosit nici un program. dar nu vad de ce va incurca  marfa care este deja pe raft si nici  datoriile deja existente la  furnizori.
Daca programul va cere aceste date cred ca le puteti inregistra ca sold din perioada anterioara.( mai ales daca sunteti sigura ca  sunt corecte |
Inventarierea este obligatorie.
Parerea mea .

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 4.11.2009, 09:19

sfatul meu este sa iti cumperi un program de conta pentru asa ceva.

Sursa: http://www.contacafe.ro/

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello