Intrebare rezolvata

avatar

Cat ar costa infiintarea unei crescatorii de pastrav si crap ?

Buna ziua !

As dori infiintarea unei crescatorii de pastrav si/ sau crap in judetul Bihor, trebuie sa pornesc de la inceput.

Langa teren este o apa curgatoare, dar si apa adusa prin conducta de la un lac de acumulare, apa care vine prin cadere.

A intrebat Dume Cristian Cristian

Raspunsul ales

avatar

Ion Bradea a raspuns pe 5.10.2009, 16:44

Buna ziua,

fara date concrete, in cea ce priveste marimea "lacului", nu se poate face nici o estimare a costurilor. Poti face totul de unul singur, vei avea costuri foarte mici, dar daca lasi o firma sa-ti construiasca "lacul", va fi destul de scump.
Asemenea crescatorie ar fi rentabila, dar fara investitii si mai ales multa munca, nu prea duce la un sfarsit glorios. Ai nevoie de un calcul de rentabilitate. Cu ce hranesti pestii? Cat costa, aceasta hrana, cat te costa puietul de care ai nevoie, angajati, distributie, etc.
Oricum ideea e buna, trebuie doar pusa in aplicatie si daca consideri, ca se merita investitia, da-i drumul la treaba. Dar daca, finantele sant "subtiri", te asteapta o munca de rob. Poti accesa si finantari UE. Intereseazate la o consultanta de specialitate.

Mult succes!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Herczeg Kalman a raspuns pe 6.10.2009, 06:23

Sunt in aproape acceasi situatie ca al Dvs si vreau sa va spun ca nici acum nu am idee cat va costa!In mare trebuie sa incepeti cu inceputul...trebuie sa va constituiti intr-o forma de organizare ca si persoana juridica!Trebuie sa stabiliti clar forma de proprietate--daca e proprietatea Dvs trebuie sa o arendati firmei unde sunteti actionar,sau asociat!Nu merita trecut terenul in patrimoniul firmei deoarece implica riscul de a o pierde in cazul in care nu merge afacerea si nu in ultimul rand platiti o gramada de bani cand faceti actul de vanzare cumparare!Va recomand ca inainte sa va apucati sa vizitati niste crescatorii sau chiar si locuri de pescuit in scop de agrement!Dupa cate imi aduc aminte este unul intre oradea si salonta daca nu ma insel si neaparat va recomand pastravaria de la sfaras din judetul salaj!La urma puteti sa decideti daca doriti sa mai continuati investitia!Avizele si autorizatiile sunt cu nemiluita incepand cu studiul geo,certificat de urbanism si autorizatie de constructie!Cu orice informatie va stau la dispozitie!oricum va doresc bafta

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 5.10.2009, 22:14

Buna
Cand vei reusi sa-ti raspunzi singur la aceasta intrebarea ( dupa consultarea bibliografiei de specialitate) inseamna ca vei fi "aproape" pregatit pentru a intra in afacere, dar inca nu suficient de pregatit.
Un raspuns de tipul x Euro nu te-ar ajuta absolut cu nimic in acest moment ; as spune ca dimpotriva, iar un proiect pe tava nu vei primi de la nimeni.

Spor la documentare! Doar efortul propriu aduce rezultate durabile.

Sper sa poti vedea in raspunsul meu un raspuns de ajutor si nu o atitudine aroganta.
Succes

Sursa: CISA Consulting; http://www.cisa.info.ro ; ofice@cisa.info.ro ; 0744870210

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello