Intrebare rezolvata

avatar

Ce deosebire este intre punct de lucru si sediu secundar ?

Vreau sa deschid un magazin de vanzare usi din lemn si Tamplarie PVC productie proprie . Din punct de vedere al documentelor care este mai avantajos punct de lucru sau sediu secundar ? Poti dechide si dupa aceea sa anunti la Registrul Comertuluui ?
Multumesc !

A intrebat Ionel Apostu

Raspunsul ales

avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 27.05.2009, 09:10

STIMATE DOMN LA FINATE SUNT DOUA TIPURI DE DECLARATII -DESCHIDERE PUNCT DE LUCRU RESPECTIV DECLARARE SEDII SECUNDARE, LA onrc DIN PACATE DOAR UNUL.
DECI PUNCTUL DE LUCRU SE DECLARA CAND AI MINIM 5 SALARIATI SI CONTRIBUTIILE RESPECTIV DECLARATIILE CU SALARIILE SE PLATESC IN JUDETUL UNDE AVETI DESCHIS PUNCTUL DE LUCRU.
Daca punctul de lucru are MINIM 5 angajati i se va atribuii cod fiscal separat de firma mama.
SEDIUL SECUNDAR ESTE CAND AVETI MAI PUTIN SI INCLUSIV 4 SALARIATI.

INDIFERENT CE VE TI DESCHIDE TREBUIE SA VA AUTORIZATI SI SA VA INREGISTRATI LA : onrc, finante, etc.

SINCER INTREAGA NEDRUMERIRE  VA REVINE PENTRU CA PRACTIC NU CITITI CE SEMNATI, VA RECOMAND SA PROFITATI LA MAXIM DE ORICE INFORMATIE SI DEMERS PE CARE IL INTEPRINDETI.
VA CITEZ:
"Prin sediu secundar se intelege o sucursala, agentie, reprezentanta sau alta asemenea unitate fara personalitate juridica, inclusiv sediile permanente definite de art. 8 din Codul fiscal. Astfel, in conformitate cu prevederile art.8 din Codul fiscal, sediul permanent este un loc prin care se desfasoara integral sau partial activitatea unui nerezident, cum ar fi: locul in care se afla conducerea contribuabilului, sucursale, birouri, fabrici si ateliere, depozite de marfuri, centre de achizitii si desfacere, magazine, mine, cariere, puturi de titei sau gaze, sau alte locuri de extractie a resurselor naturale, santiere de constructii sau montaj numai daca acestea dureaza mai mult de 6 luni.

�Indeplinirea obligatiei de declarare a sediului secundar revine persoanei sau entitatii fara personalitate juridica care infiinteaza acest sediu. De asemenea, declararea sediului secundar se realizeaza prin completarea informatiilor corespunzatoare din declaratia de inregistrare sau de mentiuni, dupa caz. Declaratia se depune la organul fiscal competent, si anume cel in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al persoanei sau entitatii fara personalitate juridica care infiinteaza acest sediu. In acest caz, organul fiscal va inregistra informatiile in legatura cu sediile secundare in Registrul contribuabililor fara a atribui cod de identificare fiscala propriu sediilor secundare. Declaratia va fi insotita de o copie de pe certificatul de inregistrare fiscala al persoanei sau entitatii fara personalitate juridica care infiinteaza acest sediu si o copie de pe dovada detinerii cu titlu legal a spatiului pentru sediul secundar�, a aratat domnul Neculae Plaiasu, presedintele Agentiei Nationala de Administrare Fiscala (ANAF)."


ATENTIE CE DECLARATI IN HOTARAREA AGA CE DESCHIDETI: SEDIU SECUNDAR SAU PUNCT DE LUCRU?

MULT succes!

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Liviu Sav a raspuns pe 27.05.2009, 09:57

Inregistrati-va un punct de lucru la Registrul Comertului inainte de a va apuca de treaba.

Sursa: InfoCredit - http://www.BROKERdeBANI.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 27.05.2009, 09:20

spre deosebire de punctul de lucru, sediul secundar presupune mai multa bataie de cap, cod fiscal separat si alte aprobari.

Sursa: http://www.contacafe.ro/

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Lascu Mirela a raspuns pe 27.05.2009, 11:10

punctul de lucru se declara la finante atunci cand veti dori sa incepeti activitatea....succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello