Intrebare rezolvata

avatar

Cum functioneaza o casa de expeditii?

Buna ziua,
Doresc sa imi infiintez o casa de expeditii marfuri. Dupa infiintarea firmei cum pocedez mai departe pentru desfasurarea propriu-zisa a activitatii?Ceea ce nu stiu este cum pot sa obtin marfa pe care sa o intermediez?

Stiu doar ca dupa ce am marfa, cu ajutorul bursei transport pot gasi carausi pentru marfa. Insa nu stiu cum pot primi oferte de marfuri pentru ca eu sa pot gasit mai departe transportatorii. Exista cumva un site in care casele de expeditii se pot inscrie si sa primeasca oferte marfuri dupa care ele sa se descurce pentru a gasi camioanele necesare?

Ma puteti ajuta va rog frumos?

A intrebat Leandra Matei

Raspunsul ales

avatar

Gheorghe Duma a raspuns pe 22.08.2012, 13:01

O casa de expeditii se bazeaza in primul rand pe abilitatea dumneavoastra sau a disponentilor dumneavoastra de a negocia si a incheia contracte de marfuri la un pret cat mai mare posibil. si la preturi cat mai mici cu transportatorii. Bursa de marfuri este mai mult un barometru pentru a vedea fructuatia marfurilor a camioanelor si a consulta preturile.In Romania piata de marfuri este f instabila deocamdata din cauza preturilor f mici practicate si a numeroaselor tepe luate chiar de pe bursele de marfuri Atentie cu cine lucrati fiecare virgula din contractul comanda de transport conteaza. Fiti optimisti Succes

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Horea Andrei Bortan a raspuns pe 22.08.2012, 10:55

Daca era chiar atat de simplu credeti ca vreo firma care avea marfa ar fi fost suficient de idioata incat sa plateasca un intermediar?
Vreti sa va lansati intr-o activitate de intermediere fara sa aveti macar habar ce e aia? Sanse mici de succes.
Apropo, o particica de raspuns este continuta chiar in intrebarea dvs. Ganditi-va cum puteti solutiona problema.
Inca ceva. Asigur consultanta juridica pentru multe firme din domeniul transportului. Grija mare in ce va bagati. Daca nu aveti experienta, poate fi urat.
Ganditi-va ca va asumati obligatii atat fata de ambele parti, atat fata de furnizorul marfii, cat si fata de prestatorul de servicii de transport.
Cititi si sectiunea de incidente de pe bursa de transport.
Solutia eficienta pentru ca dvs sa aveti succes este sa munciti o perioada in domeniu, ca sa capatati experienta (si o baza de date de clienti).
Piata este extrem de agresiva, de concurentiala. Am vazut zeci de aventurieri fara experienta, care credeau ca l-au prins pe Dumnezeu de picior. Magia banilor usori. Si s-au potolit iute, iar acum petrec timp prin instante.

Sursa: Av. Bortan Horea

Voteaza:   2 2 Raporteaza abuz


avatar

Andrei Madalin Mocanu a raspuns pe 24.08.2012, 02:03

Interesant demersul dumneavoastra. Pentru consultanta specializata in management si marketing pentru domeniul vizat de dumneavoastra va recomand sa apelati la societatea CREDYRAM CONSULT pe adresa de e - mail office.credyram@gmail.com sau la numerele de telefon 0743355263 si 0729503342.

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz


 

avatar

Herczeg Kalman a raspuns pe 22.08.2012, 11:25

Nu incercati sa incepeti o afacere din ``auzite``!Fara experienta si fara sa aveti habar de ce faceti totul poate deveni un fiasco de toata frumusetea!Sunt perfect de acord cu parerea D-lui Bortan!

Voteaza:   1 3 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello