Intrebare rezolvata

avatar

De ce acte am nevoie pentru a face o mansarda?

Buna ziua,

Am o constructie p+1, cu un pod inalt, insa as dori sa il fac gen mansarda, adica sa mai ridic un pic colturile acoperisului.

Pentru asta ar trebui sa dau jos acoperisul si sa ridic pereti de aprox. 1m. Inaltimea cladirii nu va fi modificata.

Intrebarea este, de ce acte am nevoie, sau de ce aprobari si de la cine?

Va multumesc!

A intrebat Bucur Simona

Raspunsul ales

avatar

Benone Burza Alina Ristea a raspuns pe 3.01.2009, 19:09

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns...

In linkul de mai sus gasiti toate informatiile solicitate.

Chiar daca inaltimea cladirii ramane la fel tot aveti nevoie de autorizatie de constructie.
Va doresc succes !!!

Sursa:   http://www.texline.eu

Voteaza:   4 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Octavian Pop a raspuns pe 4.01.2009, 16:51

Prima discutie va trebui sa o purtati cu un arhitect care va trebui sa fie insotit la fata locului de un expert in constructii atestat MLPTL..(sunt mai multe titulaturi valabile..). Acestia va vor indruma in privinta solicitarii unui Certificat de Urbanism - de la Primaria careia ii apartineti. Acolo veti avea enumerate toate actele pe care trebuie sa la obtineti. Avizul expertului va fi determinant, intrucat proiectul de rezistenta ce va fi intocmit va trebui sa tina seama de solutia propusa de acesta. Dupa discutia preliminara, solicitati si o lista de lucrari ce vor fi executate si apoi solicitati catre minimum 3 constructori -recomandati- o propunere financiara.  S-ar putea sa nu mai fie nevoie de restul pasilor si sa renuntati de la aceasta etapa, costurile fiind duble fata de cele pe care le estimati dvs., in caz ca intr-adevar nu va pricepeti de loc la lucrari de constructii.
Avizele se obtin usor daca insistati si documentatia este profesionist intocmita. In 4-5 luni veti avea Autorizatia mult asteptata. Dumenavoastra va puteti ocupa numai de partea de "alergatura" pentru avize, in caz ca proiectantul nu poate sa faca acest lucru.
Multa bafta!

Sursa: ing Octavian POP  - CONTRUST SRL

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz


avatar

Paul Buica a raspuns pe 3.01.2009, 19:04

Aveti in primul rand nevoie de Autorizatie de Construire si va sfatuiesc sa o obtineti inainte de a initia orice fel de lucrari pentru ca amenzile sunt foarte mari si insotite de demolarea lucrarilor deja executate.

Din 2009, solicitantii Autorizatiilor de Construire vor trebui sa parcurga mai multe etape. Autorizatia de Construire si anexele acesteia vor avea caracter public.

Prin Ordonanta de urgenta nr. 214/2008, Guvernul a modificat Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii. OUG nr. 214/2008 a fost publicata in Montorul Oficial Partea I - nr 847 – Marti 6 Decembrie 2007:

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_14166/Monitorul/Oficial,/P... )

Va intra in vigoare la 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 vor fi actualizate in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a OUG nr. 214/2008.

Va Doresc Succes!

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello