Intrebare rezolvata

avatar

Care sunt demersurile pentru intabularea unei case si a unui teren?

Sotul meu ar dori sa intabuleze terenul si casa unde a crescut numai ca acestea sunt pe numele bunicilor din partea mamei care sunt decedati de multi ani.

Mama sotului mai are inca trei frati si sotul la randul lui mai are un frate.

Care ar fi demersurile pentru intabulare?

A intrebat Nicula Elena

Raspunsul ales

avatar

Toni Rotaru a raspuns pe 3.06.2012, 13:57

In cazul in care locuiti in acest imobil al bunicilor,deci va ocupati si cu intretinerea imobiluluitrebuie sa urmati acest algoritm:
1.Solicitarea celor 4mostenitori ai bunicilor(mama sotului ,cei trei frati si fratele sotului )sa mearga la notar si sa renunte la parte lor in favoarea sotului dvs.(sau sa-i faca la notar, fiecare, Procura de imputernicire sotului dvs. sa-i reprezinte si sa decida in numele lor OBTINEREA TITLULUI DE PROPRIETAR)Cu actul astfel de proprietatese se fac demersurile pentru Intabulare cadastru etc.si declararea imobilului la AD.Financiara pe numele sotului.Important este sa obtineti (se poate si contra unei despagubiri pentru fiecare)acordul de renuntare in favoarea sotului si OBTINEREA TITLULUI DE PROPRIETAR.
P.S.Renuntarea este o problema delicata datorita dorintei oamenilor de a mosteni ceva si de aobtine un castig .Mai rar se gasesc oameni care sa fie pur obiectivi si intelegatori,recunoscand meritul sotului de a deveni beneficiarul imobilului deoarece locuieste acolo si se ocupa de casa .M-ar bucura sa stiu ca mai sunt si astfel de persoane in tara noastra .
Va doresc succes si sa stiti sa-i convigeti ca nu vor putea sa locuiasca toti in acel imobil.Ar fi prea aglomerat si prea incomod sa fie toti Proprietari pe cate 1/4 din acel imobil.Ar trebui impartite toate cheltuielile de intretinere ,impozit, etc
SUCCES!

Sursa: realitatea din viata zi cu zi , Legea succesiunii si Legea umanitatii

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 3.06.2012, 07:54

Buna dimineata,

Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este acela al dezbaterii succesorale.
In cadrul dezbaterii, daca veti alege calea contencioasa in fata instantei de judecata, va fi intocmit un raport de expertiza, pe care/l puteti folos la cadastru.
Urmatorul pas va fi intabularea cotei parti ce a primit-o in urma dezbaterii succesorale.

av. Maria Vizitiu
tel 0724 773 400

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Ionel Apostu a raspuns pe 3.06.2012, 07:20

Prmul pas este dezbaterea succesiunii apoi propietarul poate face inabularea
Unui imobil - fie el apartament, casa sau teren- va trebui sa i se intocmeasca cadastrul de catre un inginer cadastrist specializat (dosar care cuprinde actele de proprietate (in copie), actele de identitate ale partilor, etc)Institutia unde trebuie sa va adresati pentru a intabula o locuinta este Oficiul local de cadastru, la nivel de judet/localitate sau sector, de care apartineti.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Eniko Ionescu a raspuns pe 4.06.2012, 13:06

Expert Judiciar
Victor Ionescu
0744 717 525
office@topostudio.ro (sunati si va ajuta gratuit- daca nu raspunde la telefon lasati mesaj)
sau

Ing. Geodez
Daniel Miron
0733 684 101
office@topostudio.ro (sunati si va ajuta gratuit)

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello