Intrebare rezolvata

avatar

Ce autorizatii sunt necesare pentru comertul en gross de produse alimentare?

Ce autorizatii sunt necesare pentru comertul en gross (distributie) cu produse alimentare, (paste fainoase, conserve, dulciuri etc) ?

A intrebat Daniela David

Raspunsul ales

avatar

Benone Burza Alina Ristea a raspuns pe 21.12.2008, 11:35

Stimata Daniela David.
Autorizatiile necesare pentru o astfel de activitate sunt acele ca pentru o societate normala si nu necesita avize speciale .

Care sunt ele puteti afla de la ORC (registrul comertului) sau de pe websitul lor, functie de tipul de societate care o aveti sau vreti sa faceti.

Va doresc succes!!

Sursa:   http://www.texline.eu

Voteaza:   6 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 21.12.2008, 09:18

pentru comertul en-gross puteti activa si ca inteprindere individuiala, binenteles ca e mai simplu si fiscal si juridic.Aveti nevoie de un depozit care necesita avizul pompierilor, sanitar,sa indepliniti normele UE in ce priveste pastrarea alimentelor, protectia muncii.Succes.

Voteaza:   4 0 Raporteaza abuz


avatar

Aurel Cozma a raspuns pe 21.12.2008, 10:13

Primul pas este inmatricularea ca persoana fizic autorizata,intreprindere  familiala, intreprindere individuala sau societate comerciala.
Solicitarea efectuarii inregistrarii in registrul comertului  se face la biroul unic din cadrul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal de catre fondatori, administratori sau de reprezentantii acestora .
Odata cu depunerea solicitarii de inregistrare a firmei  veti fi indrumat sa depuneti
- declaratia-tip pe propria raspundere, semnata de asociati sau de administratori  , din care sa rezulte, printre altele  ca:
a) persoana juridica nu desfasoara, la sediul social sau la sediile secundare, activitatile declarate, o perioada de maximum 3 ani;
b) persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul
- sanitar,
- sanitar-veterinar,
- protectiei mediului si
- protectiei muncii,
pentru activitatile precizate in declaratia-tip.
Pe baza declaratiei pe propria raspundere, puteti incepe activitatea. Concomitent organele abilitate ale statului vor face verificarile necesare.
In cazul in care autoritatile publice competente vor constata ca nu sunt indeplinite conditiile legale de functionare , va vor notifica , la sediul inregistrat, acordand un termen de remediere a neregularitatilor constatate.  

Pentru a avea garantia ca nu veti avea  probleme de autorizare sau de suspendare a activitatii , cred ca cea mai sigura varianta este sa cereti de la autoritatea locala sanitar veterinara un aviz de principiu privind functionarea activitatii.
Pe pagina
http://www.ansv.ro/autorizatii-doc/Cerere_Aviz_principiu.doc
sau
www.ansv.ro/autorizatii-doc
gasiti  modelul de aviz necesar
Succes !

Sursa: Europrogram,office@europrogram.ro

Voteaza:   4 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Carmen Petrescu a raspuns pe 21.12.2008, 07:45

Trebuie sa infiintati un SRL, avand acest obiect de activitate.

Pentru a infiinta societatea comerciala trebuie sa intocmiti si sa depuneti un dosar la Registrul Comertului; acesta va va elibera certificatul de inmatriculare al societatii.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- dovada rezervarii de denumire a societatii;
- dovada actului de spatiu;
- declaratie pe proprie raspundere a asociatilor si administratorilor,
- cazierele fiscale ale acestora;
- specimen de semnatura,
- dovada depunerii capitalului social,
- actul constitutiv al societatii;
Toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.
In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a va ocupa de intocmirea dosarului puteti imputernici o alta persoana; e bine sa fie o persoana cu studii juridice, de preferinta un avocat sau un consilier juridic.
Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3 zile va puteti ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara.

In principiu, daca va descurcati singur cu actele, pentru a le depune la Registrul Comertului, va costa: taxele care se vor plati acolo (aproximativ 400-500 lei) si actul constitutiv al firmei care trebuie atestat de un avocat (aprox. 200-250 lei) SAU certificat de un notar (poate costa mult mai mult deoarece acesta percepe si TVA).

SUCCES!

Sursa: http://www.topavocat.ro/cabinet/79-Carmen-Petrescu

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello