Intrebare rezolvata

avatar

Ce trebuie sa fac sa-mi deschid o agentie de turism in Bucuresti ?

A intrebat Alexandru Anghel

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 31.01.2012, 11:03

Toate agentiile de turism, legal constituite, trebuie sa functioneze in baza unei licente de turism eliberate de autoritatea tutelara in domeniu. Exceptand conditiile legate de calificare a personalului, spatiu, utilizarea mijloacelor de transport clasificate, o agentie de turism trebuie sa beneficieze de o polita de asigurare pentru riscul de insolvabilitate sau faliment.
Atentie!..in momentul in care va schimbati sediul trebuie sa solicitati eliberarea unei noi licente de turism.
Sfaturi utile: atunci cand doriti sa intrati/ sa va afirmati pe piata turistica trebuie sa aduceti un element nou pe care sa nu il aiba nimeni, sau foarte putini. Numai asa va faceti remarcati !..
Pentru acest sfat va dam cateva exemple concrete de agentii de turism:
ex.1 - Agentia de turism ARROW BUSINESS TRAVEL - program de vanatoare/pescuit
ex.2 - Agentia de turism ANTTS TOURS - excursii pentru elevi (pe orice traseu din Romania).
ex.3 - Agentia de turism ZIP TRAVEL - carduri (reduceri pentru tineri sub 26 de ani) + work & travel in SUA
ex.4 - Agentia de turism TRAVEL PLANNER - litoral Bulgaria, ski Bulgaria
ex.5 - Agentia de turism INSTANT TRAVEL din Suceava - pensiuni Bucovina

Cum sa deschid o agentie de turism ?..
1.Firma - in primul rand trebuie sa aveti o fima ,care chiar daca are alt obiect de activitate, sa se adauge in statut: agentie de turism.
Atentie!.. nu are nici o legatura denumirea firmei cu denumirea agentiei de turism. Firma dvs. se poate denumi intr-un fel, iar agentia in cu totul alt nume pe care il alegeti dvs.
Aveti insa grija ca acest nume sa nu existe deja. Cum aflati acest lucru?..intrati pe pagina cu agentii de turism sau aici si verificati daca exista numele ales de dvs.
Verificati si lista de agentii turism licentiate, pe site-ul Ministerului Turismului
Acte necesare dosar agentie turism:
1. Dosar
2. Cerere de eliberare a licentei de turism (anexa 3).
3. Licenta in orignal - numai la reinoirea / schimbarea licentei.
3. Copie de pe certificatul de inmatriculare in Registrul Comertului [CUI].
4. Copie dupa cartificatul constator, declarare punct de lucru - numai daca sediul agentiei nu corespunde cu sediul social.
5. Polita de asigurare de 50.000 USD, care costa intre 200 - 300 USD/ an, difera de la o societate la alta (va recomandam GERROMA). Detalii si informatii GERROMA: 0724 583 806 (ELENA CARLAN). Atentie! aceasta asigurare de insolvabilitate se reinoieste in fiecare an.
6. Copie de pe contractul de munca al persoanei care detine brevetul de turism, inregistrat la Directia de munca si protectie sociala - Camera de munca.
7. Copie de pe actul de detinere a spatiului pentru agentia de turism (proprietar sau contract de inchiriere de spatiu).
8. Formularul biletului de turism pentru asigurarea serviciilor(voucher/model).
Cu dosarul trebuie sa mergeti la Ministerul Transporturilor [vis-a - vis de Gara de Nord] la intrarea A de pe partea dreapta a cladirii si mergeti la registratura, de unde veti primi un bon de inregistrare. Program: luni - vineri intre 09.00 si 16.00. Apoi asteptati comisia [formata de obicei din doi inspectori]. Se elibereaza licenta de turism.
NU SE PLATESTE NICI O TAXA. : DIRECTIA GENERALA TURISTICA Directia Dezvoltare Turistica ; Tel. secretariat: 037 214 40 53 Fax: 037 214 40 54 e-mail: dezvoltare@mturism.ro
Serviciul Autorizare Tel. secretariat: (+40) 0372 144 039 Fax: (+40) 0372 144 0 37
e-mail: autorizare@mturism.ro; Directia Control, Verificare si Monitorizare Turistica Tel: (+40) 0372 144 023; (+40) 0372 144 022, Fax: (+40) 0372 144 021 e-mail: secretariat.control@mturism.ro


Sediu agentie turism
In timp ce asteptati comisia de la Ministerul Turismului, trebuie sa amenajati un sediu.
Sediul agentei poate fi un spatiu la parter sau etajul unu, la bloc sau la casa. Daca doriti sa fie agentie TOUROPERATOARE (obligatoriu spatiu la parter sau etajul unu); etajul doi sau mai sus numai pentru agentii DETAILISTE (nu are voie sa creeze programe turistice, este revanzatoare..).Sediul poate fi proprietate personala sau inchiriat..
Atentie !..cel mai indicat este ca sediul agentiei sa fie intr-o zona centrala sau la intersectia unor drumuri importante si circulate
Licenta agentie de turism
Comisia formata din cel putin 2 persoane vine in control si in functie de cat de bine a-ti amenajat acest sediu / indepliniti toate criteriile necesare primiti Licenta de turism.
Dupa primirea Licentei - obligatoriu trebuie sa afisati la loc vizibil: Brevetul de turism, Licenta, comisionul folosit( o jumatate coala A 4 pe care scrieti "Comisionul agentiei : 0-30 %"..de obicei acesta este comisionul) si pe o alta foaie A4 2 numere de telefon pentru reclamatii

Sursa: CISA Consulting, office @cisa.info.ro , www.cisa.info.ro , www.cisa.bizoo.ro

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Sorin Bologa a raspuns pe 30.01.2012, 22:18

In primul rand trebuie sa aveti brevetul de turism dvs. sau o alta persoana.
Apoi trebuie sa va autorizati la Min. Turismului.
Recomandarea ar fi sa va inscrieti si in ANAT.
In rest procedurile normale infiintarii unui SRL.

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello