Intrebare rezolvata

avatar

Cat costa inchiderea unei firme ?

As dori sa stiu care sunt costurile de inchidere a unei firme.

Firma are doi asociati si nu sunt bunuri de impartit, fiecare neavand nici o pretentie.

Firma nu are datoriii, bunuri si are activitatea suspendata. Mai este nevoie de lichidator ? Sau se poate face fara ? Care sunt aproximativ costuirle inchiderii ?

A intrebat Codorean Gabriel

Raspunsul ales

avatar

Florentin Sorescu a raspuns pe 31.12.2011, 10:35

Angajarea unui lichidator nu este obligatorie .   iata ce trebuie sa faceti fara lichidator ,mai jos :
Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale a fost modificata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 82/2007, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 446 din 29 iulie 2007.

Consiliul de administratie, respectiv directoratul, este obligat ca, in termen de 15 zile de la data adunarii generale , sa depuna la registrul comertului copii pe suport hartie si in forma electronica sau numai in forma electronica, avand atasata o semnatura electronica extinsa, ale situatiilor financiare anuale, insotite de raportul lor, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, precum si de procesul-verbal al adunarii generale (adica bilantul contabil pe care il depuneati de regula la administratia financiara teritoriala, in conditiile prevazute de Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata).

Un anunt prin care se confirma depunerea acestor acte va fi publicat in Monitorul oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pe cheltuiala societatii si prin grija oficiului registrului comertului, pentru societatile comerciale care au o cifra anuala de afaceri de peste 10 milioane lei.

Pentru societatile comerciale a caror cifra anuala de afaceri nu depaseste 10 milioane lei, anuntul va fi publicat pentru acces gratuit pe pagina de internet a oficiului registrului comertului.

Datele cuprinse in situatiile financiare anuale sunt transmise in forma electronica de catre oficiile registrului comertului catre Ministerul Finantelor Publice. Anul acesta cei care au depus bilantul pentru anul 2006 la Oficiul Registrului Comertului cunosc deja ca bilantul nu a fost acceptat de registrul comertului daca nu a fost insotit si de situatia financiara electronica pe discheta).
Cititi si la  http://floresor.blogspot.com/2010/02/formalitati-lichidare.html
Costurile se stabilesc in functie de specificul firmei si de txele reg Com

La multi ani !

Sursa: http://e-juridic.manager.ro/articole/cum-puteti-desfiinta-societatea-f...

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 30.12.2011, 11:24

Puteti simplifica lichidarea facand mai intai un act aditional prin care unul dintre asociati se retrage cedand partile asociatului care ramane sa ..stinga lumina.

Sursa: CISA Consulting, office @cisa.info.ro , www.cisa.info.ro , www.cisa.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello