Intrebare rezolvata

avatar

Cum sa fac o imputernicire din strainatate pentru o persoana ca sa cumpere pentru mine ?

In cazul in care vreau sa imputerniciesc pe cineva sa-mi vand o proprietate sau sa cumpere in numele meu, ce acte sa-i fac si unde avand in vedere ca eu sunt plecata din tara si persoana se va ocupa de totul si bineinteles actul de fidelitate si comision ?

Cum trebuie sa arate actul de imputernicire si prin cine sa-l fac, vreun notar ? Cu traducere si legalizare ? Si stampila de la Haga e importanta sau nu ? Sau doar actele persoanei si propozitu sau scopul legal ?

A intrebat Bianca Genoveva

Raspunsul ales

avatar

Romaniidinafaratarii@yahoo.com Romanii a raspuns pe 13.12.2011, 07:46

buna
scrie in limba Tarii unde te   afli pe o coala de hartie fata iar pe spatele ei aceeasi imputernicire in romaneste astfel:

                    Imputernicire

Subsemnatul..........cu domiciliul in .......nascut la data de....cu seria de C.i  sau pasaport(dupa caz)prin prezenta imputernicesc pe numitul.....nascut la data  de ...oras....serie document .....imputernicesc pe numitul   de a ma reprezenta in fata autoriitatilor Romane de a cumpara in numele meu (pe act cumparare cumparator apareti dvs iar persoana reprezentant dvs nu  cumparator)imputernicirea o legalizezi cu apostila la notar daca este cazul stii notar de exp intre austria si romania nu se mai pune apostila este valabila acum fara apostila(o stampila in plus inafara de ceea notariala)cu imputernicire persoana va reprezinta.Mentionez ca  reprezentantul meu legal are si suma aferenta achizitiei.Imputernicitul are dreptul de a cumpara in numele meu dar nu poate vinde in numele meu.

id mess: romaniidinafaratarii

cu respect  din Austria

Sursa: am facut si eu astfel

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Josef Wilhelm a raspuns pe 12.12.2011, 16:16

mergeti la oricare Notar acolo unde domiciliati si dati o declaratie notariala precum ca numiti o anumita persoana, Nume , Prenume, nascut, domiciliat in....adresa, si ev. CNP sa va reprezeinte interesele la cumparare sau vanzare ale  bunurilor dvs. in Romania si sa va reprezinte la orice organ de stat sau institutie la care este necesar prezenta dvs. si semnatura dvs.

Acest act notarial il dati la o traducatoare autorizata si la la randul ei da traducerea  la Notar la legalizat.

Sursa: www.sanowin.de

Voteaza:   2 2 Raporteaza abuz


avatar

Adina Popescu a raspuns pe 14.12.2011, 08:22

Trebuie sa aveti datele din actul de identitate ale persoanei pe care doriti sa o imputerniciti, eventual o copie. La notar nu trebuie sa semnati decat d-vostra pentru ca sunteti persoana care este de acord sa imputerniciti o alta persoana sa faca anumite lucruri in locul d-voastra. Ulterior acesta imputernicire ar trebui tradusa in limba tarii in care va fi folosita sa aiba stampila unui traducator autorizat dupa care se legalizeaza si traducerea. In cazul in care d-voastra sunteti in alta tara trebuie sa mergeti la cel mai apropiat consulat.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Sorin Bologa a raspuns pe 12.12.2011, 16:08

Depinde in ce tara; mergeti la cea mai apropiata Ambasada sau Consulat care sa va legalizeze procura pentru a o trimite in tara la persoana desemnata.

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello